Lector Mieke Koeslag Kreunen Lectoraat Werken in Onderwijs

Mieke Koeslag-Kreunen

Lector
Dr. Mieke Koeslag-Kreunen is lector Werken in Onderwijs bij Kenniscentrum Leren en Innoveren. Haar onderzoek focust op hoe onderwijsprofessionals in de volle breedte de beroepsgroep, hun onderwijsorganisaties en zichzelf kunnen (door)ontwikkelen.

Mieke promoveerde op Leiderschap voor teamleren (Universiteit Maastricht, 2018) en is opgeleid als onderwijskundige (Radboud Universiteit, 2004) en leerkracht (Saxion Hogeschool, 2002). Ze doceerde, leidde curriculuminnovaties bij lerarenopleidingen, begeleidde docenten- en managementteams en was lectoraatslid Professionalisering van het Onderwijs bij Zuyd Hogeschool. Mieke is tevens associate researcher aan Universiteit Maastricht.

Mieke is nieuwsgierig hoe we onderwijskwaliteit en werkplezier kunnen bevorderen. Ze combineert praktijkinzichten en onderwijs- en organisatiewetenschappen. Haar onderzoek sluit aan op HU-Zwaartepunt Educatie, in samenwerking met (leraren-)opleidingen, interne organisatieonderdelen Teaching & Learning Network, HR, OO&S, Centre of Expertise Talent & Skill, en regionale, landelijke en internationale partners in onderwijs en onderzoek.

"Modern work is teamwork"

Expertises

  • Leiderschap
  • Teamleren
  • Curriculumontwikkeling

Publicaties


Projecten

In de media

Openbare les Mieke Koeslag-Kreunen

Mieke Koeslag-Kreunen gaf 24 november 2021 de openbare les "Fier: naar onderwijsprofessionals met werkplezier" voor haar lectorschap Werken in Onderwijs.

Kijk hier de online uitzending terug

Nieuws

Werkplezier van docenten bevorderen is nodig om onderwijsproblemen aan te pakken

Mieke doet met haar lectoraat onderzoek naar werken in het onderwijs op alle lagen. Ze vertelt: “Over werkplezier in het onderwijs gaat het zelden, over werkdruk als structureel en groot probleem des te vaker. Werkplezier bevorderen kan een sleutel zijn om de problemen in het onderwijs aan te pakken.”

Lees het artikel

Wil je samenwerken of heb je een vraag?