Stefan_Leijnen

Stefan Leijnen

Lector
Dr. Stefan Leijnen is lector van het lectoraat Artificial Intelligence, waar hij onderzoek doet naar toepassingen van artificial intelligence en data-gedreven innovatie. Mensgerichte waarden als transparantie, vertrouwen, creativiteit en autonomie staan daarbij centraal.

AI technologie wordt in rap tempo doorontwikkeld en heeft impact op tal van bedrijven en overheden. Het is van maatschappelijk belang deze ontwikkeling in goede banen te leiden en de grenzen van AI te verkennen, en waar nodig vast te leggen.

"Als intelligente algoritmes ons straks beter kennen dan wij onszelf heeft dat grote gevolgen voor de economie, de maatschappij en ons zelfbeeld"

Naast zijn werkzaamheden voor de Hogeschool Utrecht is hij oprichter van het Asimov Institute, werkt hij als freelance spreker en consultant, en is hij als adviseur betrokken bij de Nederlandse AI Coalitie. Eerder werkte hij als CTO bij War Child en als onderzoeker aan Universiteit van Liverpool, UC Berkeley, Hogeschool van Amsterdam, Tufts University en University of British Columbia.

  • AI Governance
  • Human-centred Artificial Intelligence
  • Machine Creativity

Publicaties


Projecten

Visiedocument lectoraat Artificial Intelligence

Lees meer over de visie en onderzoekslijnen van het lectoraat Artificial Intelligence

Visiedocument lectoraat AI 2022-2025

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Stefan_Leijnen

Stefan Leijnen

  • Lector
  • Lectoraat: Artificial Intelligence