Dr. Stefan Leijnen is lector van het lectoraat Artificial Intelligence, waar hij onderzoek doet naar toepassingen van artificial intelligence en data-gedreven innovatie. Mensgerichte waarden als transparantie, vertrouwen, creativiteit en autonomie staan daarbij centraal.

AI technologie wordt in rap tempo doorontwikkeld en heeft impact op tal van bedrijven en overheden. Het is van maatschappelijk belang deze ontwikkeling in goede banen te leiden en de grenzen van AI te verkennen, en waar nodig vast te leggen.

"Als intelligente algoritmes ons straks beter kennen dan wij onszelf heeft dat grote gevolgen voor de economie, de maatschappij en ons zelfbeeld"

Naast zijn werkzaamheden voor de Hogeschool Utrecht is hij oprichter van het Asimov Institute, werkt hij als freelance spreker en consultant, en is hij als adviseur betrokken bij de Nederlandse AI Coalitie. Eerder werkte hij als CTO bij War Child en als onderzoeker aan Universiteit van Liverpool, UC Berkeley, Hogeschool van Amsterdam, Tufts University en University of British Columbia.

  • AI Governance
  • Human-centered Artificial Intelligence
  • Machine Creativity

Publicaties

Projecten

Podcast Stefan Leijnen

Podcast over creativiteit en de beperkingen van Artificial Intelligence

Beluister de podcast

Lezing Veertueel Verbonden

Lezing Stefan Leijnen over Artificial Intelligence

Bekijk de lezing

In de media

Lezing Pakhuis de Zwijger

'Tegenlicht Meet Up 110: Mensen, goden en technologie' De verhouding tussen mens en technologie staat op scherp. Wat is de toekomst van de mensheid?

Lees het artikel

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Stefan Leijnen

Stefan Leijnen

  • Lector
  • Lectoraat: Artificial Intelligence