Simona Karbouniaris

Promovendus

Simona Karbouniaris (1980) is sinds 2006 werkzaam voor het Kenniscentrum Sociale Innovatie en deed divers wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek naar kwartiermakers, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en professionals binnen zorg- en welzijnspraktijken.

Zij is opgeleid als sociaal werker met specialisatie Dans en Beweging en behaalde haar Master of Science in sociale interventies. Zij heeft een hart voor de geestelijke gezondheidszorg, in het bijzonder vanuit cliëntperspectief.

Momenteel is zij vanuit Leiden University Medical Center (LUMC) bezig met promotieonderzoek naar de bijdrage van geprofessionaliseerde ervaringsdeskundigheid voor herstelgerichte zorg in de ggz. Daarnaast is zij betrokken bij de onderwijsvernieuwing van de Social Work opleiding. Zij is gecertificeerd SRH-docente. Simona is tevens voorzitter van het landelijk Hogeschool Overleg Ervaringskennis en –deskundigheid (HOED). Luister hieronder de podcastaflevering van Lessen uit #HUonderzoek waarin Simona haar inzichten deelt. 

Expertises

  • Ervaringsdeskundigheid
  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Peer support

Publicaties


Projecten

Nieuws

Ervaringsdeskundige

Ervaringskennis professionals draagt bij aan betere geestelijke gezondheidszorg

Het inzetten van ervaringsdeskundigheid van professionals in de zorg kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van mensen met psychische problemen. Dat blijkt uit een SIA RAAK-onderzoek.

Lees het artikel

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Simona Karbouniaris

  • Promovendus
  • Lectoraat: Participatie Zorg en Ondersteuning