Patricia Brouwer

Onderzoeker

Dr. Patricia Brouwer is als hogeschoolhoofddocent verbonden aan de lectoraten Werken in Onderwijs en Beroepsonderwijs. Zij is gespecialiseerd in (praktijk)vraagstukken over samenwerken in opleidingsteams, docentprofessionalisering en toekomstbestendig leraarschap. Patricia werkt bij het Teaching and Learning Network aan de professionalisering van HU-docenten en -onderzoekers.

Patricia promoveerde in 2011 op samenwerking in docententeams aan Universiteit Utrecht en is opgeleid als onderwijskundige/HRD (Universiteit Twente, 2006). Ze was senioronderzoeker bij Expertisecentrum Beroepsonderwijs en combineerde praktijkgericht onderzoek met een rol in het kennisverspreidingsprogramma voor het mbo. Naast lectoraatslid en opleider bij TLN is Patricia gastdocent bij de Open Universiteit.

"Het potentieel van opleidingsteams om onderwijskwaliteit te realiseren wordt niet altijd ten volle benut. Er is blijvend aandacht nodig voor teamwerk in de schoolorganisatie."

Patricia Brouwer

Patricia is nieuwsgierig hoe docenten en opleidingsteams in het beroepsonderwijs zich optimaal kunnen ontwikkelen en op welke wijze de schoolorganisatie hieraan kan bijdragen. Onderwijskwaliteit en werkplezier zijn daarbij onderleggers. Patricia’s onderzoek doorsnijdt thema’s uit de lectoraten Werken in Onderwijs en Beroepsonderwijs en sluit aan op de HU en landelijke kennisagenda’s.

Expertises

  • Samenwerken in opleidingsteams
  • Docentprofessionalisering
  • Toekomstbestendig leraarschap

Publicaties

Projecten

In de media

Leidraad: werken aan onderwijsverbetering in het mbo

Patricia Brouwer schreef met Anje Ros en in samenwerking met verschillende onderwijsprofessionals in opdracht van NRO de Leidraad: werken aan onderwijsverbetering in het mbo. De leidraad ondersteunt mbo-instellingen om zich tot lerende organisaties te ontwikkelen. In een mbo-school als lerende organisatie verbeteren docenten, opleidingsteams en schoolleiders hun onderwijs op een onderbouwde en duurzame manier. 

Lees verder

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Patricia Brouwer

  • Onderzoeker
  • Lectoraten: Beroepsonderwijs, Werken in Onderwijs