Annelies Sturm

Docent-onderzoeker

Annelies Sturm is onderzoeker bij het lectoraat Werken in Justitieel Kader en hogeschooldocent bij de opleiding Social Work en de master Forensische Sociale Professional. Opgeleid als psycholoog en maatschappelijk werker is ze geïnteresseerd in de effectiviteit van de hulpverleningsrelatie. Haar drijfveer ligt in het ontdekken van de werkzame ingrediënten van gedragsverandering.

In 2022 heeft zij haar promotieonderzoek afgerond met als onderwerp werkzaamheid van de werkalliantie tijdens het reclasseringstoezicht. Dit onderzoek laat duidelijk zien hoe belangrijk een goede samenwerkingsrelatie is tussen reclasseringswerker en -cliënt. Met name wederzijds vertrouwen speelt een belangrijke rol in het slagen van het reclasseringstraject en het verminderen van recidive. Ze doet verder onderzoek naar het perspectief van de reclasseringswerker op de werkalliantie en naar evidence-based werken in de justitiële praktijk.

Expertises

  • Reclasseringstoezicht
  • Werkalliantie

 


Nieuws

Vertrouwen tussen reclasseringswerker en cliënt voorkomt terugval in criminaliteit

Vertrouwen en duidelijkheid zijn belangrijke succesfactoren  in het opbouwen van een goede band tussen reclasseringswerker en cliënt , ontdekte Annelies Sturm in haar promotieonderzoek. Op 1 december '22 verdedigde ze haar proefschrift.

Publicaties


Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag? 

Annelies Sturm

  • Docent-onderzoeker
  • Lectoraat: Werken in Justitieel Kader