Via Studielink heb je je aangemeld voor een deeltijd bacheloropleiding of een master bij de HU. Voordat je kan starten, moet je nog de nodige acties ondernemen. Zie de handige tijdslijn hieronder.

Van aanmelding naar start studie

De meeste opleidingen starten op 1 september. Maar er zijn ook flexibele deeltijdbachelor- en masteropleidingen die starten op 1 november, 1 februari of 1 april.

Hieronder staat allerlei nuttige informatie om je te helpen je inschrijving te voltooien. Je ontvangt diverse e-mails van de HU op het mailadres dat je bij Studielink hebt doorgegeven. Zo krijg je een studentnummer, een HU-account, toegang tot myHU en reminders als je nog een openstaande actie hebt. Hieronder een beknopt overzicht van wat je kunt verwachten.

  1. Studiekeuzecheck

  2. Accountmail en myHU

  3. Voltooi je inschrijving > zet je checklist op groen

  4. Houd je digitale brievenbus in de gaten

  5. Deadline: inschrijving voltooien

  6. Start studiejaar

Heb je je aangemeld voor een numerus fixus opleiding?

Heb je je aangemeld voor Fysiotherapie, Huidtherapie (voltijd en deeltijd), Medische Hulpverlening, Mondzorgkunde, Optometrie (voltijd en deeltijd) of Tandprothetiek (deeltijd)? De deadline voor aanmelden is 15 januari. Alle info over de selectie, data selectiedagen, rangnummers en verdere inschrijfprocedure vind je onder de link hieronder.


Info numerus fixus

Heb je niet de juiste vooropleiding en ben je 21+?

Heb je niet de juiste vooropleiding voor de opleiding van je keuze, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen, klik op de link hieronder voor alle info.


Info 21+ toelatingsonderzoek

Heb jij een vooropleiding in het buitenland gedaan?

Met een buitenlandse vooropleiding verloopt de inschrijfprocedure net even anders. Klik op de link hieronder om meer te lezen.


Info admission requirements

Aanmelden voor een KOM-minor?

Als je studeert aan een andere hogeschool of universiteit en je wil je aanmelden voor KOM-minor bij de HU, dan vind je de stappen die je moet zetten om je aan te melden en in te schrijven voor een minor bij HU op de HU-minorsite.

Heb je je aangemeld voor een voltijd-, duale - of AD-opleiding?

Als je je voor een voltijd- of duale bacheloropleiding of een Associate Degree (AD) bij de HU hebt aangemeld, kijk dan op www.hu.nl/intro-hu.

Een voorproefje van studeren aan de HU?

Volg dan onze studenten op Instagram! #studiekeuze #studentlife #campuslife #HogeschoolUtrecht #hierkomtallessamen

Instagram

Do you prefer this information in English?

Are your Dutch reading skills under construction?

Introduction at HU in English