Via Studielink heb je je aangemeld voor een deeltijd bacheloropleiding of een master bij de HU. Voordat je kan starten, moet je nog de nodige acties ondernemen. Zie de handige tijdslijn hieronder voor de stappen die je moet zetten om je inschrijving te voltooien.

Van aanmelding naar start studie

Voordat je kunt starten met je studie, moet je je inschrijving voltooien. Houd hiervoor het mailadres dat je bij je aanmelding in Studielink hebt doorgegeven goed in de gaten. Je ontvangt hierop diverse e-mails met informatie over de acties die je nog moet doen.

De meeste opleidingen starten op 1 september. Maar er zijn ook opleidingen met startmomenten op 1 november, 1 februari of 1 april.

 1. Studiekeuzecheck en intake

  Bij de meeste opleidingen ontvang je na je aanmelding een uitnodiging per e-mail voor een digitale intake of een intakegesprek. Zo kijken we samen met jou hoe goed de studie bij je past. Voor sommige opleidingen is een intake verplicht. Op de studiekeuzecheck-pagina vind je meer informatie.

  Heb je je aangemeld voor een opleiding met numerus fixus? Dan verloopt de selectie anders. Lees meer over het numerus fixus-proces.

 2. Activeer je HU-account

  Je ontvangt drie maanden voor de start van je studie een accountmail met instructies om je HU-account te activeren. Wanneer je HU-account is geactiveerd, heb je een HU-mailadres en kun je inloggen in de digitale omgevingen van de HU, zoals myHU. Hier vind je de inschrijfchecklist waarmee je kunt nagaan of je alle stappen hebt gezet om je inschrijving te voltooien. Ook vind je hier alle informatie over je studie en je digitale collegekaart. Bekijk myHU in je browser of download de app (tijdelijk alleen voor iOS).

 3. Voltooi je inschrijving

  Om je inschrijving af te ronden, moet je nog een aantal stappen zetten. Met de inschrijfchecklist op myHU volg je makkelijk de status van je inschrijving en je openstaande acties. Je krijgt daarnaast ook regelmatig e-mails van ons over de status van je inschrijving en welke stappen je nog moet nemen om je inschrijving te voltooien. Sommige opleidingen sturen je op je HU-mailadres aanvullende informatie toe. Zorg dus dat je regelmatig inlogt op mymail.hu.nl en check altijd je eigen SPAM-folder op berichten.

 4. Denk aan de inschrijfdeadline

  Houd je aan onderstaande deadlines voor voltooiing van je inschrijving, anders kun je niet starten met je opleiding en wordt je aanmelding geannuleerd.

  • Start 1 november: voltooi je inschrijving uiterlijk 31 oktober
  • Start 1 februari: voltooi je inschrijving uiterlijk 31 januari
  • Start 1 april: voltooi je inschrijving uiterlijk 31 maart
  • Start begin september: voltooi je inschrijving uiterlijk 31 augustus

 5. Start studiejaar

  In september, november, februari of april start je studiejaar. Informatie over de introductie en je eerste lesdag vind je in myHU. Ook je groepsindeling en lesrooster staan in myHU.

Een voorproefje van studeren aan de HU?

Volg dan onze studenten op Instagram! #studiekeuze #studentlife #campuslife #HogeschoolUtrecht #hierkomtallessamen

Instagram

Heb je niet de juiste vooropleiding en ben je 21+?

Heb je niet de juiste vooropleiding voor de opleiding van je keuze, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen, klik op de link hieronder voor alle info.


Info 21+ toelatingsonderzoek

Heb je je aangemeld voor een voltijd-, duale - of AD-opleiding?

Als je je voor een voltijd- of duale bacheloropleiding of een Associate Degree (AD) bij de HU hebt aangemeld, kijk dan op www.hu.nl/intro-hu.