Toelating

Ben jij enthousiast geworden over de deeltijdbachelor Werktuigbouwkunde? Bekijk dan meteen of jij aan de opleiding kan beginnen.

Aanmelden voor deze opleiding doe je via Studielink.

Een intakegesprek is een vast onderdeel van de toelatingsprocedure. Je kunt voor het inplannen van een intakegesprek een afspraak maken met de opleidingscoördinator via wtbdeeltijd@hu.nl.

Heb je een mbo-techniekdiploma (niveau 4)? Dan ben je zonder meer toelaatbaar tot de deeltijdopleiding Werktuigbouwkunde.
Heb je een niet-technische mbo-opleiding (niveau 4)? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met de Opleidingscoördinator via wtbdeeltijd@hu.nl. Tijdens het intakegesprek bespreken we de mogelijkheden.

Heb je je havodiploma voor 2008 behaald? Dan kun je deelnemen aan de deeltijdbachelor Werktuigbouwkunde als je Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek hebt gedaan.

Heb je je diploma in 2008 behaald of later? Dan wordt je direct toegelaten met het profiel N&T, maar alleen met N&G als je natuurkunde of natuur, leven & technologie hebt gedaan.

Heb je je vwo-diploma voor 2009 behaald? Dan wordt je toegelaten met:

  • Natuur & Techniek
  • Natuur & Gezondheid
  • Economie & Maatschappij plus natuurkunde 1
  • Cultuur & Maatschappij plus natuurkunde 1 en wiskunde 12+

Heb je je diploma vanaf 2009 behaald?

  • Natuur & Techniek
  • Natuur & Gezondheid plus natuurkunde of natuur, leven & technologie
  • Economie & Maatschappij plus natuurkunde 1

Heb je een mbo-diploma en wil je nu beginnen aan de hbo-opleiding Werktuigbouwkunde? Dan kun je een zomercursus wiskunde volgen bij Boswell-Bèta. Deze cursus stoomt mbo-studenten klaar voor hbo-wiskundelessen, omdat er op het mbo vaak minder aandacht aan wiskunde wordt besteed. Met een havodiploma kun je ook deelnemen.

Kijk op de website van Boswell-Bèta voor meer informatie en aanmelden.

Ben je 21 jaar of ouder? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je niet voldoet aan de toelatingseisen hierboven. Wel moet je dan eerst het toelatingsonderzoek 21+ halen. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding via Studielink, kun je je voor dit onderzoek opgeven.

Om de deeltijd-hbo-opleiding Werktuigbouwkunde te volgen, moet je al minimaal 1 jaar relevante werkervaring hebben opgedaan. Een relevante werkplek is niet verplicht, maar raden we wel aan. Dat heeft te maken met het praktijkgerichte karakter van de opleiding.

Interesse in de bachelor Werktuigbouwkunde?

Vragen over de opleiding?