Toekomstbeelden en Conceptontwikkeling

Soms hebben steden, wijken en buurten vooral een goed plan nodig. Dat zorgt voor enthousiasme, betrokkenheid en is een voorwaarde voor financiering. In deze masterclass kijk je naar vandaag met de bril van morgen: wat zorgt nou echt voor meerwaarde?

Cursus Toekomstbeelden en conceptontwikkeling: voorbeeld van een lessituatie

Meerwaarde creëren voor bewoners en ondernemers kan met alles te maken hebben. Energiegebruik, leegstand, vergrijzing en toegang tot zorg zijn allemaal voorbeelden. Maar hoe zorg je voor toekomstbestendige oplossingen, wat zijn de gevolgen van verandering en hoe maak je slim gebruik van data? Tijdens de mastermodule Toekomstbeelden en Conceptontwikkeling vind jij het antwoord op deze vragen.

Handig om te weten

Startmoment n.t.b.
Studie-investering Maximaal 2,5 dag per week (inclusief colleges)
Kosten

€ 975 (vrij van btw)

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Deelnemers We starten met een klas van 15 studenten (prognose), daarnaast stellen we maximaal 5 plaatsen beschikbaar voor ‘aanschuifcursisten’ of ‘losse deelnemers’.
Locatie Padualaan 99 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering (210 uur)

Opleidingsinhoud

Tijdens de mastermodule leer je de inhoudelijke (transformatie-) opgaven en kansen in kaart te brengen die essentieel zijn voor de kwaliteit van wonen, werken, leren en zorg. Jij leert spotten waar de kansen liggen en hoe je analyses inzet voor het realiseren van duurzame plannen.

De focus van de masterclass is het zorgen voor effectieve oplossingen. Je besteedt veel aandacht aan scenariostudies en innovatie. Leer van trendwatchers en gezaghebbende instituten als het Planbureau voor de Leefomgeving en laat je inspireren door innovatieve projecten als Smart City en de Energieneutrale Stedendriehoek. Bovendien ga je in deze masterclass met elkaar op studiereis, waar je werkt aan een internationaal praktijkproject.

De mastermodule kent de vorm van een masterclass waarin de praktijk centraal staat. Alles wat je leert sluit aan op de actualiteit van het werk.

Je leert verbindingen te zien en te denken vanuit de toekomst. En je ontwikkelt een bredere blik die toekomstbestendige oplossingen dichterbij brengt.

Toelating

Je kunt deelnemen aan deze masterclass als je een hbo- of wo-diploma hebt en minimaal drie jaar werkervaring hebt in dit vakgebied.

Docenten

In de masterclass kun je een grote diversiteit aan docenten en gastsprekers verwachten: een mix van wetenschap, praktijk, internationaal en verschillende invalshoeken. Zo weet jij zeker dat de inhoud veelzijdig is en aansluit op de hedendaagse praktijk.

Na deze opleiding

Na het volgen van deze module krijg je een certificaat. Rond je de andere modules af van de Master of Urban and Area Development? Dan heb je je mastertitel en -diploma binnen.

Je ziet verbindingen tussen oorzaak-gevolg, stedelijke gebieden en kijkt vanuit de toekomst naar het heden. Zo zie jij waar de kansen liggen voor stads- en gebiedsontwikkeling. Je hebt je een brede blik aangeleerd die toekomstbestendige oplossingen dichterbij brengt. Dit maakt van jou de aangewezen persoon om ontwikkelingsprojecten of -trajecten te leiden.

Werk je bij een gemeente, provincie, waterschap, energiebedrijf, spoorbedrijf, woningcorporatie, belegger, bouwbedrijf, advies- of ingenieursbureau? Dan is deze masterclass een uitstekende manier om versneld door te groeien naar een senior functie. Als zelfstandige vergroot je je kansen op grotere projecten.

De mastermodule Toekomstbeelden en Conceptontwikkeling maakt deel uit van de Master of Urban and Area Development (MUAD). Heb je certificaat? Overweeg dan aan de slag te gaan met de andere modules van deze master. Heb je ze allemaal afgerond? Dan krijg je je masterdiploma.

Overige informatie

De mastermodule Toekomstbeelden en Conceptontwikkeling kost € 975, vrij van btw. exclusief lesmaterialen en studiereis.

Alle deelnemers aan de masterclass zijn professionals die over de grenzen van hun vak, rol en organisatie willen kijken. Werk je bij een gemeente, provincie, waterschap, energiebedrijf, spoorbedrijf, woningcorporatie, belegger, bouwbedrijf, advies- of ingenieursbureau? Of ben je een zelfstandig professional? Dan is deze masterclass een uitstekende manier voor jou om versneld door te groeien naar een senior functie.

Waarom Toekomstbeelden en Conceptontwikkeling bij de HU?

  • Brede focus

    Je leert alles over stedelijke en gebiedsontwikkeling in de volle breedte.

  • Praktijkgericht

    Je brengt je eigen cases in en leert van je medestudenten.

  • Topopleiding

    De Keuzegids 2018 heeft MUAD uitgeroepen tot Topopleiding.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Certificering mastermodule Toekomstbeelden en conceptontwikkeling

De mastermodule Toekomstbeelden en Conceptontwikkeling is onderdeel van de door het NVAO geaccrediteerde masteropleiding Urban & Area Development.

Direct contact

Leslocatie Hogeschool Utrecht Padualaan 99

Interesse in de opleiding Toekomstbeelden en Conceptontwikkeling?

Vragen over de opleiding?

Volg deze opleiding