Toelating

Ben jij enthousiast over de deeltijdbachelor Social Work? Bekijk de toelatingseisen om te zien of jij aan de opleiding kan beginnen.

Met een havo-diploma ben jij toelaatbaar. Ongeacht je profielkeuze.

Met een vwo-diploma ben je met alle profielen toelaatbaar.

Met een mbo-diploma op niveau 4 ben je altijd toelaatbaar.

Ben je 21 jaar of ouder? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je niet voldoet aan de toelatingseisen hierboven. Wel moet je dan eerst het toelatingsonderzoek 21+ halen. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding via Studielink externe link , kun je je voor dit onderzoek opgeven.

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een intake- en matchingsgesprek. Hierin spreken we allerlei zaken met betrekking tot de opleiding rustig door en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. In het gesprek schetsen we een helder en realistisch beeld van wat er van je verwacht wordt tijdens de opleiding en de studietijd die nodig is om de opleiding goed te doorlopen. Daarnaast stellen we samen een studieplan op dat je aan je werkgever kan voorleggen. Dit wordt vastgelegd in een onderwijsovereenkomst.

Je kunt vrijstellingen aanvragen als je eerder al studiepunten hebt gehaald bij een hbo- of universitaire opleiding die aan Social Work verwant is. Dit dien je in bij de Examencommissie nadat je bent gestart met de opleiding.