Toelating

Ben jij enthousiast over de deeltijdbachelor Social Work? Bekijk de toelatingseisen om te zien of jij aan de opleiding kan beginnen.

Instroomeisen Social Work

Met een havo-diploma ben jij toelaatbaar. Ongeacht je profielkeuze.

Met een vwo-diploma ben je met alle profielen toelaatbaar.

Met een mbo-diploma op niveau 4 ben je altijd toelaatbaar.

Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een intake- en matchingsgesprek. Hierin spreken we allerlei zaken met betrekking tot de opleiding rustig door en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. In het gesprek schetsen we een helder en realistisch beeld van wat er van je verwacht wordt tijdens de opleiding en de studietijd die nodig is om de opleiding goed te doorlopen. Daarnaast stellen we samen een studieplan op dat je aan je werkgever kan voorleggen. Dit wordt vastgelegd in een Studieplan.

Je kunt vrijstellingen aanvragen als je eerder al studiepunten hebt gehaald bij een hbo- of universitaire opleiding die aan Social Work verwant is. Dit dien je in bij de Examencommissie nadat je bent gestart met de opleiding.