Carrièreperspectief

Na het voltooien van de opleiding Social Work, ontvang je het bachelordiploma van Hogeschool Utrecht. Je mag dan de titel Bachelor of Social Work voeren.

Internationaal diploma supplement

Bij het diploma van je bachelor hoort een Engelstalig International Diploma Supplement (IDS). Dit IDS is gratis en je ontvangt het automatisch van ons.

Social Work, carriereperspectief

Arbeidsmarktpositie na Social Work

Het werkveld van Social Work heeft de laatste jaren veel veranderingen doorgemaakt en blijft complex en uitdagend. De praktijk vraagt om breed inzetbare professionals: innovatieve en proactieve sociaal werkers die burgers in staat stellen zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven te nemen.

Je kunt aan de slag als

 • Jeugd- en gezinsprofessional
  Als jeugd- en gezinsprofessional werk je aan vraagstukken rondom opgroeien en opvoeden. Je ondersteunt kinderen, jongeren, gezinnen en grijpt daar waar nodig in.
 • Sociaal werker Zorg
  Als sociaal werker Zorg ondersteun je bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke aandoening of handicap, een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid en hun naaste omgeving.
 • Sociaal werker Welzijn & Samenleving
  Je verbindt individuele sociale vraagstukken van mensen met factoren die spelen in een wijk of buurt. Denk bijvoorbeeld aan preventie, het werken in een buurtteam of als sociaal makelaar. Je werkt nauw samen met jongerenwerkers, scholen, de gemeente en de politie.
 • Forensisch sociaal werker
  Je geef hulp aan mensen die daar niet zelf om hebben gevraagd, maar die dit opgelegd hebben gekregen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een jeugdbeschermingsmaatregel, (jeugd)reclassering of om mensen die worden opgenomen in justitiële inrichtingen, TBS-klinieken of forensische afdelingen binnen de psychiatrie.
 • Creatief cultureel sociaal werker
  Je zet kunstzinnige, speelse, sportieve en creatieve middelen doelgericht en op gepaste wijze in. Je kunt bijvoorbeeld werken binnen educatieve instellingen of als sociaal cultureel ondernemer.

Welke competenties ontwikkel je?

Na de opleiding Social Work ben je:

 • een communicatietalent
 • sociaal en invoelend
 • een samenwerker