Toelating

Ben jij enthousiast over de bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening? Bekijk dan de toelatingseisen en check of jij kan gaan beginnen.

Toelatingseisen

Met een mbo-diploma op niveau 4 ben je meteen toelaatbaar.

Met je havo-diploma ben je meteen toelaatbaar, ongeacht het profiel dat je hebt gekozen.

Met je vwo-diploma ben je meteen toelaatbaar, welk profiel je ook hebt afgerond.

Hoewel werk geen vereiste is heb je voor deze studie wel relevant werk nodig om de opdrachten uit te voeren. Dat kan een betaalde functie zijn, maar ook een juridische stage of vrijwilligerswerk.

Ben je 21 jaar of ouder? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je niet voldoet aan de toelatingseisen hierboven. Wel moet je dan eerst het toelatingsonderzoek 21+ halen. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding via Studielink, kun je je voor dit onderzoek opgeven.

Instromen in februari is alleen zinvol als u al ervaring heeft in het juridisch werkveld en u bekend bent met de basisbegrippen uit het recht. In alle gevallen is het noodzakelijk dat u dit eerst bespreekt met een docent uit het team Leven Lang Leren.

Voor het overgrote merendeel van de studenten blijkt het raadzaam om in september met de studie te beginnen. U start in februari namelijk niet met het begin van de studie maar valt halverwege het jaar in. Een eerste module bijvoorbeeld die in september plaatsvindt ‘Oriëntatie op het beroep’ heeft u dan nog niet gehad, en zult u dan zelfstandig (zonder lessen en begeleiding) moeten doen of in het jaar daarna. In de praktijk blijkt dit niet efficiënt en is het nuttig om de studie en het studeren vanaf september bij de HU te leren kennen.

Voordat je aan de opleiding SJD deeltijd begint, voeren we een intakegesprek met je. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw persoonlijke ambitie, motivatie en werkplek. Natuurlijk kun jij tijdens dit gesprek ook vragen stellen.

Na je aanmelding bij Hogeschool Utrecht ontvang je een digitale intake. Deze intake is niet verplicht, maar helpt jou en ons wel het gesprek voor te bereiden.

Interesse in de bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening?

Vragen over de opleiding?