Als gerechtsdeurwaarder heb je een maatschappelijk belangrijke en verantwoordelijke functie. In de eerste plaats ben je openbaar ambtenaar. Je zorgt voor de uitvoering van uitspraken van rechters en andere executoriale titels in het civiele recht. Hierbij hoort onder andere beslaglegging en het uitvoeren van ontruiming. Daarnaast heeft de gerechtsdeurwaarder meestal ook een juridische adviespraktijk, vaak op het gebied van incasso.
Deeltijdopleiding Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder: studenten in overleg

Hogeschool Utrecht is de enige hogeschool in Nederland met deze unieke afstudeerrichting van de opleiding HBO-Rechten (Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder) deeltijd. De afstudeerrichting is erkend door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Onderdeel van de opleiding is een stagejaar als kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Deze stage is noodzakelijk voor het halen van je diploma. Je moet zelf zorgen voor een stageplaats. Veel studenten beginnen daarom pas aan de opleiding als ze in de deurwaarderspraktijk werken.

Open les op locatie 6 juni 2023

Meer weten over deze opleiding? Volg de open les op locatie op 6 juni 2023. Kom erachter of de opleiding bij je past en hoe het is om te studeren bij de HU.

Meld je aan

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 juli en t/m 31 december
Start 1 september (start) en 1 februari (instromen halverwege het studiejaar)
Lesdata Je houdt 4 jaar lang dezelfde lesdag, afhankelijk wanneer je start.
Start in studiejaar 2023-2024.
Vrijdag van 9.30-19.00 uur.
Studie-investering Circa 25 uur per week
Collegegeld € 2314 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Padualaan 101 Utrecht
Diploma Bachelor of Laws (LLB)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B HBO-Rechten
Croho-code 39205
Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder (HBO-Rechten), tijdens de opleiding
De opleiding

Ontwikkel juridische vaardigheden en competenties

Eerst leg je de basis in juridische vaardigheden. Daarna ga je de benodigde competenties ontwikkelen, zoals juridisch analyseren en adviseren, maar ook in rechte vertegenwoordigen.

Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder (HBO-Rechten), carriereperspectief
Carrièreperspectief

Aan de slag in een maatschappelijke functie

Je kunt na de opleiding niet alleen aan de slag als gerechtsdeurwaarder, maar ook als juridisch adviseur, incasso medewerker of bewindvoerder. Geef jij juridisch advies of ga je procederen in kantonzaken?

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 30 mei en 9 juni. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Wat kost een hbo-opleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding HBO-Rechten (Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder)? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 500 kwijt.

Waarom Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder studeren bij de HU?

  • Krijg een brede interdisciplinaire basis

    De propedeuse volg je samen met de deeltijdstudenten van HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening. Daarna kies je je afstudeerrichting.

  • Uniek in Nederland

    Hogeschool Utrecht is de enige hogeschool in Nederland waar je een opleiding tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder kunt volgen.

  • Volg een geheel vernieuwde opleiding

    De afstudeerrichting Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder wordt momenteel geheel vernieuwd. Hierdoor krijg je de nieuwste inzichten, bijvoorbeeld over digitaal procederen (KEI) en mediation.

Interesse in de bachelor Hbo-Rechten (Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder)

Heb je nog vragen?