Als kandidaat-gerechtsdeurwaarder heb je een maatschappelijk belangrijke en verantwoordelijke functie. Je werk bestaat uit het zelfstandig en zorgvuldig oplossen van juridische problemen. Vaak hebben deze met geld te maken: denk aan onbetaalde rekeningen, arbeidszaken en contractbreuken. Ook voer je uitspraken van rechters uit, zoals beslaglegging en ontruiming.

Hogeschool Utrecht is de enige hogeschool in Nederland met deze unieke afstudeerrichting van de opleiding HBO-Rechten (Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder) deeltijd. Met het diploma van deze opleiding mag je je officieel kandidaat-gerechtsdeurwaarder noemen. Na een jaar werkervaring kun je worden benoemd tot gerechtsdeurwaarder. De afstudeerrichting is officieel erkend door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Deeltijdopleiding Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder: studenten in overleg

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 augustus en 31 december
Start 1 september en 1 februari
Lesdata Start september: les op dinsdag van 9.30 - 19.00 uur. Start februari: les op dinsdag van 9.00 - 18.00 uur.
Studie-investering Circa 25 uur per week
Collegegeld € 1800 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Locatie Padualaan 101 Utrecht
Diploma Bachelor of Laws (LLB)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder (HBO-Rechten), tijdens de opleiding

Concreet en op maat

De opleiding is opgedeeld in studieblokken waarin je werkt aan de competenties die je nodig hebt voor het beroep. Zo train je samen met je medestudenten op zaken als juridisch adviseren, vertegenwoordigen en professioneel samenwerken. Heb je veel relevante werkervaring? Dan kun je bepaalde blokken overslaan.

Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder (HBO-Rechten), carriereperspectief

Aan de slag als kandidaat-gerechtsdeurwaarder

De opleiding geeft je een goede juridische basis waarmee je veel kanten op kunt. In het vierde jaar loop je verplicht stage als toegevoegd kandidaat-gerechtsdeurwaarder (met alle daarbij behorende wettelijke bevoegdheden). Veel studenten blijven na hun studie op hun stagekantoor werken.

Open avond 13 november

Kom dinsdagavond 13 november naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding HBO-Rechten (Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder)? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 500 kwijt.

Waarom deze opleiding bij de HU?

• Krijg een brede interdisciplinaire basis

De propedeuse volg je samen met de deeltijdstudenten van HBO-Rechten, HBO-Rechten (Register Notarisklerk) en Sociaal Juridische Dienstverlening. Daarna kies je je afstudeerrichting.

• Uniek in Nederland

Hogeschool Utrecht is de enige hogeschool in Nederland waar je een opleiding tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder kunt volgen.

• Volg een geheel vernieuwde opleiding

De afstudeerrichting Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder wordt momenteel geheel vernieuwd. Hierdoor krijg je de nieuwste inzichten, bijvoorbeeld over digitaal procederen (KEI) en mediation.

Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder (HBO-Rechten), gebouw Padualaan 101

Interesse in de bachelor Hbo-Rechten (Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder)