Als gerechtsdeurwaarder heb je een maatschappelijk belangrijke en verantwoordelijke functie. In de eerste plaats ben je openbaar ambtenaar. Je zorgt voor de uitvoering van uitspraken van rechters en andere executoriale titels in het civiele recht. Hierbij hoort onder andere beslaglegging en het uitvoeren van ontruiming. Daarnaast heeft de gerechtsdeurwaarder meestal ook een juridische adviespraktijk, vaak op het gebied van incasso.

Hogeschool Utrecht is de enige hogeschool in Nederland met deze unieke afstudeerrichting van de opleiding HBO-Rechten (Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder) deeltijd. De afstudeerrichting is officieel erkend door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Onderdeel van de opleiding is een stagejaar als kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Deze stage is noodzakelijk voor het halen van je diploma. Je moet zelf zorgen voor een stageplaats. Veel studenten beginnen daarom pas aan de opleiding als ze in de deurwaarderspraktijk werken.

Deeltijdopleiding Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder: studenten in overleg

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 december en t/m 31 augustus
Start 1 september en 1 februari
Lesdata Start september 2019: les op vrijdag van 9.30-19.00 uur.
Start februari 2020: les op vrijdag van 9.30-19.00 uur.
Studie-investering Circa 25 uur per week
Collegegeld € 1908 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Padualaan 101 Utrecht
Diploma Bachelor of Laws (LLB)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B HBO-Rechten
Croho-code 39205
Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder (HBO-Rechten), tijdens de opleiding

Concreet en op maat

De opleiding is opgedeeld in studieblokken waarin je werkt aan de competenties die je nodig hebt voor het beroep. Zo train je samen met je medestudenten op zaken als juridisch adviseren, vertegenwoordigen en professioneel samenwerken. Heb je veel relevante werkervaring? Dan kun je bepaalde blokken overslaan.

Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder (HBO-Rechten), carriereperspectief

Aan de slag als kandidaat-gerechtsdeurwaarder

De opleiding geeft je een goede juridische basis waarmee je veel kanten op kunt. Als je verder wilt als gerechtsdeurwaarder moet je na het halen van je diploma nog een jaar stage lopen als kandidaat-gerechtsdeurwaarder (de beroepsstage). Daarna kun je aan de slag als toegevoegd gerechtsdeurwaarder.

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Open avond 12 november

Kom dinsdagavond 12 november naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding HBO-Rechten (Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder)? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 500 kwijt.

Waarom deze opleiding bij de HU?

• Krijg een brede interdisciplinaire basis

De propedeuse volg je samen met de deeltijdstudenten van HBO-Rechten, HBO-Rechten (afstudeervariant Register Notarisklerk) en Sociaal Juridische Dienstverlening. Daarna kies je je afstudeerrichting.

• Uniek in Nederland

Hogeschool Utrecht is de enige hogeschool in Nederland waar je een opleiding tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder kunt volgen.

• Volg een geheel vernieuwde opleiding

De afstudeerrichting Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder wordt momenteel geheel vernieuwd. Hierdoor krijg je de nieuwste inzichten, bijvoorbeeld over digitaal procederen (KEI) en mediation.

Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder (HBO-Rechten), gebouw Padualaan 101

Interesse in de bachelor Hbo-Rechten (Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder)