Heb je in je werk veel met recht en juridische vraagstukken te maken en ben je klaar voor een volgende stap in je carrière? Dan is de deeltijd bachelor HBO-Rechten van Hogeschool Utrecht echt wat voor jou. En door het flexibele karakter van de studie kun je deze goed combineren met je persoonlijke situatie.
Deeltijdopleiding HBO-Rechten studenten werken samen tijdens een les

In de recent vernieuwde opleiding staan actuele vakkennis en nieuwe ontwikkelingen, zoals digitalisering en recht, centraal. Samen met je medestudenten werk je aan het versterken van je (beroeps-) competenties. En het mooie is: wat je vandaag leert, kun je morgen al meteen toepassen in je dagelijks werk.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Open avond 19 maart

Kom dinsdagavond 19 maart naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Start 1 september en 1 februari
Lesdata Instroom februari 2019: les op dinsdag van 9.30-19.00 uur. Start september 2019/20: les op vrijdag van 9.30-19.00 uur.
Studie-investering Circa 25 uur per week
Collegegeld € 1800 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt
Locatie Padualaan 101 Utrecht
Diploma Bachelor of Laws (LLB)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
HBO-Rechten, tijdens de opleiding

Actuele thema's uit de praktijk

Tijdens de opleiding krijg je te maken met actuele thema's in het werkveld. Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor digitalisering en recht. Daarnaast leer je over de verschillende rechtsgebieden en train je de vaardigheden die passen bij een rechtenstudie, zoals adviseren, argumenteren en vertegenwoordigen.

HBO-Rechten, carrièreperspectief

Aan de slag als hbo-jurist

Na je studie ontvang je de titel Bachelor of Laws. Hiermee kun je op veel plekken terecht. Zo kun je werken in de rechtspraak of bij de overheid, maar ook in het bedrijfsleven is er veel vraag naar hbo-juristen.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieloopbaanbegeleider bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.


Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding HBO-Rechten? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 500 kwijt.


Waarom deze opleiding bij de hu?

  • Krijg een brede interdisciplinaire basis

    De propedeuse volg je grotendeels samen met de deeltijdstudenten van HBO-Rechten (Register Notarisklerk), HBO-Rechten (Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder) en Sociaal Juridische Dienstverlening.

  • Volg een vernieuwde, praktijkgerichte opleiding

    Deeltijd HBO-Rechten is onlangs geheel vernieuwd en sluit met de meest actuele vakkennis perfect aan bij de praktijk.

  • Kies uit twee unieke afstudeerrichtingen

    Hogeschool Utrecht is de enige hogeschool in Nederland waar je kunt kiezen voor de afstudeerrichtingen Register Notarisklerk en Kandidaat Gerechtsdeurwaarder.


Vragen over de opleiding?