Meer dan 50% van de organisaties werkt inmiddels projectgestuurd. Dit vraagt om een doortastende manier van projectmanagement. In de master Project management aan Hogeschool Utrecht kijk je verder dan de bekende methoden en technieken. Je verbreedt je visie op projecten en hun omgeving. Ook leer je vanuit verschillende perspectieven te kijken naar de rollen van projectleider en stakeholders.

Met deze master ben je goed toegerust voor een volgende stap in je carrière. Je krijgt namelijk alle tools aangereikt om een excellente en 'toekomstproof' projectleider te worden. De master Project management is bovendien de enige opleiding op het gebied van projectmanagement waarbij je de titel Master of Science krijgt.

Onze docenten en studenten zitten klaar om je persoonlijk advies te geven

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met manager Master Project Management Thuy-Vy Nguyen via thuy-vy.nguyen@hu.nl of bel of WhatsApp naar 06-38060685.
We helpen je graag verder!

Stuur direct een e-mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor je startdatum
Start September, november, februari en april
Lesdata Om de drie weken op vrijdag van 9.00 - 18.00 uur en zaterdag van 10.00 - 17.30 uur.
Studie-investering Circa 15 tot 20 uur per week
Collegegeld € 20500 (vrij van btw)

De volledige master kost € 20.500, een losse module € 3.750 (beide btw-vrij). Het collegegeld is inclusief studiemateriaal en catering, maar exclusief buitenlandse studiereis (€ 500) en de IPMA D-certificering of C-examen (€ 310/€780). Voor de IPMA D hanteert de master een aantrekkelijk studententarief. Ook voor de erkende certificeringen AgilePM, PRINCE2, Management of Portfiolios, Management of Risk en Management of Value kunnen studenten van de master Project Management korting krijgen (€ 250 - € 350 per examen). Alle certificeringen zijn niet verplicht, wel aan te raden.

 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Utrecht, Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Project Management
Croho-code 70117
Master of Projectmanagement, tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding

Wat je leert tijdens de opleiding kun je direct toepassen bij je eigen projecten. Je medestudenten zijn projectmanagers uit verschillende sectoren, dus je leert ook van elkaars ervaringen. Daarbij word je begeleid door ervaren en bevlogen docenten uit de praktijk.

Master of Projectmanagement, carriereperspectief

Carrièreperspectief

De master Project management is ontwikkeld omdat er veel vraag is naar projectleiders met een mastertitel. Met je MSc-diploma op zak kun je grootschalige, strategische en/of complexe projecten leiden. Ook kun je organisaties adviseren over hun portfolio-, programma- en projectmanagement.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je direct aan!

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Persoonlijke leerroute

Weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om een of enkele module(s) los te volgen.


Losse Modules

Weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om een of enkele module(s) los te volgen.


Kosten

De volledige master kost € 20.500, een losse module € 3.750 (beide btw-vrij). Het collegegeld is inclusief studiemateriaal en catering, maar exclusief buitenlandse studiereis (€ 500) en de IPMA D-certificering (€ 310, niet verplicht, wel aan te raden).


Waarom deze opleiding bij de HU?

  • Brede benadering van projectmanagement

    De master is evidence-based, innovatief en sluit aan op de praktijk van nu en van de toekomst.

  • Studeer flexibel en succesvol

    Door het flexibele karakter van de master is de kans op succes groot: meer dan 90% van onze studenten studeert succesvol af.

  • Word een Master of Science

    Volg de enige projectmanagementopleiding in Nederland waarmee je de titel Master of Science (MSc.) krijgt.

Gaby Wilbrenninck-van Emmenes, student Master Project Management

"Uiteraard is er veel theorie maar de opleiding is zeer praktijkgericht. Veel van wat ik leer, kan ik direct toepassen in de praktijk."

Gaby Wilbrenninck-van Emmenes (32)
Douwe Brolsma, hogeschooldocent mastermodule Personal Profiling: Best Practices in Project Management, Hogeschool Utrecht.

"Elke trainingsdag voelt altijd weer als een klein avontuur."

Douwe Brolsma
Jeffry Turfboer, student Master Project Management

"De opleiding reikt je een breed scala aan hulpmiddelen, modellen en wetenschappelijke artikelen aan, waarmee jij in staat bent om anderen te overtuigen van jouw aanpak."

Jeffry Turfboer (37)

Direct contact

Thuy-Vy Nguyen