De opleiding

De master Project management leert je anders te kijken, te denken én te doen. Theorie verbind je met de praktijk. Daarbij doe je nieuwe inzichten op, waar ook je werkomgeving van profiteert.

Projectmanagement is een interdisciplinair vakgebied. Je besteedt aandacht aan bedrijfskundige thema’s (bijv. strategisch management) en sociale wetenschappen (bijv. organisatiepsychologie), altijd in relatie met je eigen praktijk. De master bestaat uit negen mastermodules en een onderzoeksleerlijn.

Master of Projectmanagement, tijdens de opleiding

Opleidingsinhoud

 

Het programma van de master Project management is thematisch opgebouwd en bestaat uit acht mastermodules. Een van deze modules kun je zelf invullen. Zo kun je je verder specialiseren of juist je kennis verbreden door een vak bij een andere masteropleiding te volgen. Na de modules sluit je je master af met een thesis.

Bekijk de mastermodules

Tijdens de master volg je de onderzoeksleerlijn research & innovation. Hierbij leer je hoe je met toegepast wetenschappelijk onderzoek een unieke bijdrage levert aan het kennisdomein van project management. Je kiest een zelfgekozen onderwerp, doet hier onderzoek naar en schrijft dit uiteindelijk op in je thesis.


Docenten

De docenten van de master Project management zijn topprofessionals uit het werkveld en de wetenschap. Als geen ander weten zij hun kennis en werkervaring om te zetten naar boeiende lessen. We stellen er graag een paar aan je voor.

Gilbert Silvius, lector master Project management, Hogeschool Utrecht

Gilbert Silvius

Initiatiefnemer | lector

Gilbert is lector Project & program management en principal consultant bij Van Aetsveld. Als geen ander verbindt Gilbert praktijk en theorie in onderzoek en onderwijs. Zo is hij ook initiatiefnemer van de Master of Project Management. Zijn baanbrekende onderzoeken over sustainability in projectmanagement zijn erg bekend. Gilbert publiceert over projectmanagement, informatiemanagement, de innovatieve kracht van ICT en sustainability.

 

Bert Hedeman, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Bert Hedeman

Docent

Als partner bij Hedeman Consulting is Bert betrokken bij de invoering van project-, programma- én portfoliomanagement in (internationale) organisaties. Daarnaast is hij assessor, coach en trainer in de methodieken PRINCE2, MSP, P3O, M_o_R, MoP en IPMA.

Bert schreef verschillende boeken over het vakgebied project- en programmamanagement. Hij doceert o.a. de module project management in theory and practice.

Douwe Brolsma, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Douwe Brolsma

Douwe werkte bij grote Nederlandse organisaties en in organisatieveranderingstrajecten bij universiteiten in Thailand, Bolivia, Mozambique en Zuid- Afrika. Deze ervaringen gebruikt hij om zijn trainingen, begeleidingstrajecten en adviezen te verlevendigen.

Douwe is geaccrediteerd trainer voor een reeks aan best practices-methodieken en gespecialiseerd in governance en stakeholder engagement. Douwe doceert verschillende modules en is thesisbegeleider.

Douwe is geaccrediteerd in vrijwel alle best practices-methodieken en gespecialiseerd in risicomanagement: hij is als eerste docent in Nederland geaccrediteerd voor de methodiek Management of Risk. Douwe doceert verschillende modules en is thesisbegeleider.

Jasper van den Brink, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Jasper van den Brink

Docent

Jasper heeft twee mastertitels op zak: algemeen sociaal wetenschapper aan de Universiteit Utrecht en MA aan de rechtenfaculteit van de Katholieke Universiteit Leuven. Hij heeft ervaring als wetenschappelijk onderzoeker, projectmanager en programmamanager.

Naast zijn werk als docent is Jasper gecertificeerd communicatie- en gedragstrainer én coach met specialisaties als stressmanagement en effectief werkgedrag. Hij publiceert o.a. over optimisme en duurzaam projectmanagement .

Nicoline Mulder, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Dr. ir. Nicoline Mulder

Docent

Nicoline Mulder is consultant en onderzoeker op het gebied van projectmanagement. Ze is gepromoveerd op een projectaanpak vanuit het chaosdenken: value-based project management . Als enthousiaste vakvrouw kan Nicoline goed schakelen tussen de techniek en de mens in het project. Ze is auteur van het populaire managementboekje 'De Kleine Prinses'.

Jasper van den Brink, docent master Project management, Hogeschool UtrechtHarry Rorije, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Harry Rorije

Docent

Harry Rorijes passie is om personen en organisaties te ondersteunen boven zichzelf uit te stijgen. Dat doet hij het liefst door het begeleiden van veranderprocessen van maatschappelijke thema’s op het terrein van onderwijs, jeugdzorg en veiligheid.

Harry is principal consultant bij Van Aetsveld (specialist in projectmanagement en verandermanagement). In 2010 verscheen zijn boek ‘Ik zie, ik zie..... de ontmaskering van projectmythes’.

Paul Breman, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Paul Breman

Docent

Paul Breman is senior-organisatieadviseur bij Twynstra Gudde. Hij is betrokken bij uiteenlopende adviestrajecten over o.a. strategieontwikkeling, fusiebegeleiding en organisatiestructurering en –verandering.

Daarnaast is Paul afstudeerbegeleider aan de Open Universiteit, docent aan het Institute for Social Studies in Paramaribo en second supervisor Doctoral Studies aan Henley Business School of Reading University. Hij publiceert over sociale innovatie, organisatiecultuur en –ontwikkeling en competentiemanagement.


Overige informatie

De opleiding kent geen hoorcolleges, maar alleen werkcolleges met activerende (online) werkvormen als training, coaching, intervisie, simulaties, peer-reviews en (poster)presentaties. De lessen zijn interactief met veel ruimte voor discussie en het inbrengen van eigen casuïstiek. Naast de kennis en ervaring die onze topdocenten inbrengen, lever je ook samen met je studiegenoten, als projectmanagement professionals, een bijdrage aan elkaars leerproces. Als Studiebelasting moet je uitgaan van 15 – 20 uur per week.

Door de modulaire opzet van de master kun je de studieduur aanpassen naar je persoonlijke situatie. Versnellen en vertragen behoren tot de opties. Volg je het reguliere programma, dan duurt de opleiding twee jaar.

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

De volledige master kost € 20.500, een losse module € 3.750 (beide btw-vrij). Het collegegeld is inclusief studiemateriaal en catering, maar exclusief buitenlandse studiereis (€ 500) en de IPMA D-certificering (€ 310, niet verplicht, wel aan te raden). De kosten voor de studiereis en de certificering zijn indicatief.

In de studiegids vind je alle belangrijke informatie over jouw opleiding op een rijtje. Behalve lesprogramma’s en studieonderdelen, staan ook alle belangrijke regelingen en afspraken in de gids. Bekijk de studiegids.

Gaby Wilbrenninck-van Emmenes, student Master Project Management

"Er wordt veel gevraagd van je planningsvaardigheden, maar het is zoals het gezegde: “Time flies when you are having fun”."

Gaby Wilbrenninck-van Emmenes (32)
Anas Hendriks, student Master Project Management, Hogeschool Utrecht

"Doordat je op een leuke wijze met je vak bezig bent ontstaat er een hechte groep, die ook na afloop van de opleiding nog steeds contact heeft."

Anas Hendriks (30)
Jeffry Turfboer, student Master Project Management

"Je krijgt inzicht waarom bepaalde soorten projecten je makkelijker afgaan dan anderen en wat je moet doen om die andere projecten toch te kunnen leiden."

Jeffry Turfboer (37)