De opleiding

De master Project, Programme & Portfolio Management leert je anders te kijken, te denken én te doen. Theorie verbind je met de praktijk. Daarbij doe je nieuwe inzichten op, waar ook je werkomgeving van profiteert.

Projectmanagement is een interdisciplinair vakgebied. Je besteedt aandacht aan bedrijfskundige thema’s (zoals strategisch management) en sociale wetenschappen (bijvoorbeeld organisatiepsychologie), altijd in relatie met je eigen praktijk. De master bestaat uit acht mastermodules en een onderzoeksleerlijn.

Master of Projectmanagement, tijdens de opleiding

Inhoud van de master Project, Programme & Portfolio Management

 

Het programma van de master Project, Programme & Portfolio Management is thematisch opgebouwd en bestaat uit acht mastermodules. Een van deze modules kun je zelf invullen. Zo kun je je verder specialiseren of juist je kennis verbreden door een vak bij een andere masteropleiding te volgen. Na de modules sluit je je master af met een thesis.

Bekijk de mastermodules

Tijdens de master volg je de onderzoeksleerlijn research & innovation. Hierbij leer je hoe je met toegepast wetenschappelijk onderzoek een unieke bijdrage levert aan het kennisdomein van projectmanagement. Je kiest een zelfgekozen onderwerp, doet hier onderzoek naar en schrijft dit uiteindelijk op in je thesis.

De Project, Programme & Portfolio Management docenten

De docenten van de master Project, Programme & Portfolio Management zijn topprofessionals uit het werkveld en de wetenschap. Als geen ander weten zij hun kennis en werkervaring om te zetten naar boeiende lessen. We stellen er graag een paar aan je voor.

Gilbert Silvius, lector master Project management, Hogeschool Utrecht

Gilbert Silvius

Initiatiefnemer | lector

Gilbert Silvius is in binnen- en buitenland actief als onderzoeker, docent, auteur, trainer en consultant op het gebied van projectmanagement en informatiemanagement. Hij stond aan de wieg van deze master en is als docent actief in verschillende modules. Als begeleider van afstudeeronderzoeken is Gilbert verantwoordelijk voor het thema duurzaamheid in projectmanagement.

Zijn werk op het vlak van ‘Sustainable Project Management’ is meervoudig internationaal onderscheiden en Gilbert is frequent spreker op internationale congressen en conferenties.
Bert Hedeman, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Bert Hedeman

Docent

Als partner bij HWP Consulting is Bert betrokken bij de invoering van project-, programma- én portfoliomanagement in (internationale) organisaties. Daarnaast is hij assessor, coach en trainer in de methodieken PRINCE2, MoP, AgilePM en IPMA.

Bert schreef verschillende boeken over het vakgebied project- en programmamanagement. Hij doceert de module project management in theory and practice.
Douwe Brolsma, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Douwe Brolsma

Docent

Douwe werkte bij grote Nederlandse organisaties en in organisatieveranderingstrajecten bij universiteiten in Thailand, Bolivia, Mozambique en Zuid- Afrika. Deze ervaringen gebruikt hij om zijn trainingen, begeleidingstrajecten en adviezen te verlevendigen.

Douwe is geaccrediteerd in vrijwel alle Best Practices-methodieken en gespecialiseerd in risicomanagement: hij is als eerste docent in Nederland geaccrediteerd voor de methodiek Management of Risk. Douwe doceert verschillende modules en is thesisbegeleider.
Jasper van den Brink, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Jasper van den Brink

Docent

Jasper heeft twee mastertitels op zak: algemeen sociaal wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en MA aan de rechtenfaculteit van de Katholieke Universiteit Leuven. Hij heeft ervaring als wetenschappelijk onderzoeker, projectmanager en programmamanager.

Naast zijn werk als docent is Jasper gecertificeerd communicatie- en gedragstrainer én coach met specialisaties als stressmanagement en effectief werkgedrag.
Nicoline Mulder, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Dr. ir. Nicoline Mulder

Docent

Nicoline Mulder is consultant en onderzoeker op het gebied van projectmanagement. Ze is gepromoveerd op een projectaanpak vanuit het chaosdenken: Value-Based Project Management.

Als enthousiaste vakvrouw kan Nicoline goed schakelen tussen de techniek en de mens in het project. Ze is auteur van o.a. 'Chaordisch Organiseren,' 'Value-based Project Management' en 'De Kleine Prinses.'
Jasper van den Brink, docent master Project management, Hogeschool UtrechtHarry Rorije, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Harry Rorije

Docent

De passie van Harry Rorije is om personen en organisaties te ondersteunen boven zichzelf uit te stijgen. Dat doet hij door zoveel mogelijk energie in een organisatie te richten op veranderingen die er maatschappelijk toe doen.

Harry heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van project- en verandermanagement en is werkzaam geweest in verschillende sectoren. Sinds 2018 werkt Harry bij Hogeschool Utrecht als onderwijsinnovator. In 2010 verscheen zijn boek ‘Ik zie, ik zie..... de ontmaskering van projectmythes’.
Paul Breman, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Paul Breman

Docent

Paul Breman is organisatiesocioloog en gepromoveerd als bedrijfskundige. Naast zijn werk bij een aantal adviesbureaus, Ministerie van Buitenlandse Zaken, TNO en de Rabobank was hij verbonden aan het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

Vanaf eind jaren 90 raakte Paul steeds meer betrokken bij het hoger onderwijs, eerst alleen als docent en later ook als lector Organiseren van Innovatie (2008-2012) en in diezelfde periode tevens als voorzitter van de examencommissie masters bij de Faculteit Economie & Management aan Hogeschool Utrecht. Momenteel is Paul Breman verbonden aan de Master Innovatie in Zorg en Welzijn (MIZW) en aan de Master Project, Programme & Portfolio Management (MPM) van de HU als docent en afstudeerbegeleider. Hij focust zich hierbij op leiderschap, projectmanagement, organisatiekunde, (sociale) innovatie, gezondheidskunde en methoden & technieken van onderzoek.

Daarnaast is hij docent en afstudeerbegeleider aan de Master Organisatiecoaching aan de Haagse Hogeschool en aan de MBA van de LOI. Ook is hij lid van de kernredactie van het Tijdschrift M&O en reviewer van de Journal of Small Business Management (JSBM). Hij heeft een aantal publicaties op zijn naam op het gebied van organisatiecultuur, lerende organisatie, sociale innovatie en organisatiekunde en -verandering.

Meer weten over deze opleiding?

De opleiding kent geen hoorcolleges, maar alleen werkcolleges met activerende (online) werkvormen als training, coaching, intervisie, simulaties, peer-reviews en (poster)presentaties. De lessen zijn interactief met veel ruimte voor discussie en het inbrengen van eigen casuïstiek. Naast de kennis en ervaring die onze topdocenten inbrengen, lever je ook samen met je studiegenoten, als projectmanagement professionals, een bijdrage aan elkaars leerproces.

Als studiebelasting moet je uitgaan van 15 tot 20 uur per week.

Door de modulaire opzet van de master kun je de studieduur aanpassen naar je persoonlijke situatie. Versnellen en vertragen behoren tot de opties. Volg je het reguliere programma, dan duurt de opleiding twee jaar.

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)externe link.

De volledige master kost € 21.000, een losse module € 3.750 (beide btw-vrij). Het collegegeld is inclusief studiemateriaal en catering, maar exclusief buitenlandse studiereis (€ 700) en de IPMA-certificering. De kosten voor de studiereis zijn indicatief. De opleiding heeft aantrekkelijke prijzen voor de IPMA-certificering.

In de studiegids vind je alle belangrijke informatie over jouw opleiding op een rijtje. Behalve lesprogramma’s en studieonderdelen, staan ook alle belangrijke regelingen en afspraken in de gids.

Master of Projectmanagement, gebouw Padualaan 97

Interesse in de master Project, Programme & Portfolio Management?