Houd jij je bezig met stedelijke vernieuwing en gebieds-ontwikkeling? Wil jij je inhoudelijk verdiepen en verbreden? En je vaardigheden verder ontwikkelen? Dan is de Master of Urban and Area Development (MUAD) de opleiding voor jou. Na deze master kun jij de complexe veranderprocessen in steden begeleiden en leiden.

Ontdek de Master of Urban and Area Development

Video afspelen
1:31

Het programma van de tweejarige opleiding Master of Urban and Area Development bestaat uit drie masterclasses met een eigen thema. Dit zijn inhoudelijke thema’s zoals gebiedsontwikkeling met gebruik van duurzame technische oplossingen, maar ook procesmatige thema’s als agendavorming, ontsluiting en verwerking van data, samenwerking en analyse. Een internationaal praktijkproject maakt onderdeel uit van het programma. De master wordt afgesloten met een masterproef. Daarna kun je versneld doorstromen naar leidinggevende functies en seniorniveau.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 augustus
Startmoment 1 september
Lesdata Wekelijks op vrijdag en 2 keer per 10 weken is ook les op donderdag
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 2530 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Padualaan 99 Utrecht , Utrecht Domstad
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Master of Urban & Area Development
Croho-code 49503
Master of Urban and Area Development, tijdens de opleiding
De opleiding

word allround professional in de gebiedsontwikkeling

Werk aan concrete projecten in binnen- en buitenland en leer meer over waardecreatie, bestuurlijke kaders en regelgeving, techniek, procesmanagement, communicatie en leiderschap. Centrale thema’s: duurzaamheid, leefbaarheid, gezondheid en mobiliteit.

Master of Urban and Area Development, carrièreperspectief
Carrièreperspectief

Stroom snel door naar senior-rol

Met een NVAO-geaccrediteerde masterdiploma heb jij een streepje voor. Zo stroom je snel door naar seniorniveau. Functies liggen klaar bij gemeenten, provincies of waterschappen. Maar ook bij woningcorporaties of projectontwikkelaars.

Je persoonlijke leerroute

Bij MUAD combineer je studeren met je werk- en privésituatie. MUAD levert direct input voor jouw werk en vice versa. Daarnaast werken we nauw samen met het werkveld, waardoor de opleiding altijd actueel is.

Wil je een losse module volgen?

Weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om een of enkele module(s) los te volgen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Wat kost een masteropleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Master of Urban and Area Development (MUAD)? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt.


Waarom MUAD studeren bij de HU?

  • Word een breed inzetbare professional

    Via een praktijkgerichte insteek, verbreed en verdiep jij je beroepsprofiel in de richting van gebiedsregisseur of urban engineer. Ontpop je zo tot een senior procesmanager in de stedelijke- en gebiedsontwikkeling.

  • Docenten uit de beroepspraktijk

    Je krijgt les van docenten met ervaring uit de beroepspraktijk.

  • Breng je eigen (praktijk)ervaring mee

    Jouw (praktijk)ervaring is een belangrijk element binnen onze opleiding.

Samenwerking met Hogeschool Saxion

Het opleidingsprogramma is door Hogeschool Utrecht en Saxion opgesteld in samenwerking met professionals en wetenschappers uit het werkveld. Inspirerende lectoren en gastdocenten delen graag hun jarenlange ervaring en actuele kennis met ambitieuze professionals zoals jij.

Logo Saxion
Master of Urban and Area Development, gebouw Padualaan 97

Interesse in de Master of Urban and Area Development?

Volg ons op: