De opleiding

Wil jij jezelf ontwikkelen tot een gebiedsregisseur met een duidelijke visie? Terwijl je tijdens je MUAD opleiding aan concrete projecten in binnen- en buitenland werkt? Dan is dit de master voor jou.

Twee jaar lang leer je van gerenommeerde lectoren, gastdocenten en medestudenten die hun eigen praktijkervaring meebrengen. Zo leer je meer over waardecreatie (economie en financiën), bestuurlijke kaders en regelgeving, techniek, duurzaamheid, internationale projecten, procesmanagement, communicatie en leiderschap. En ontwikkel je jouw leidinggevende vaardigheden, onderzoekscompetenties en maak je je branding en onderhandeling eigen.


Inhoud van de opleiding Master of Urban and Area Development (MUAD)

De tweejarige Master of Urban & Area Development (MUAD) bestaat uit zes masterclasses, die ook los te volgen zijn. Iedere masterclass gaat in op een specifiek thema, maar een aantal onderwerpen komt steeds terug, zoals duurzaamheid, leefbaarheid, gezondheid en mobiliteit. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat altijd centraal.

In elke masterclass zijn er vaardigheidstrainingen òf werk je in een klein team aan een praktijkproject.

 

De vakken van jaar 1

  • De Agenda van de Stad (10 weken)
  • Toekomstbeelden & Conceptontwikkeling (10 weken)
  • Gebiedsontwikkeling (10 weken)
  • Samenwerken aan de Stad (10 weken)

In elke masterclass komen onderzoeksvaardigheden en intervisie/coaching duidelijk herkenbaar aan bod.

De vakken van jaar 2

  • Strategisch Beheer (10 weken)
  • Integraal Praktijkproject (10 weken)
  • Masterproef (20 weken)
    De opleiding wordt afgesloten met een masterproef. Ter voorbereiding hierop ontwikkel je je wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden. Het onderwerp voor je masterproef bepaal je vervolgens zelf.
In elke masterclass komen onderzoeksvaardigheden en intervisie/coaching duidelijk herkenbaar aan bod.

Losse modules

Je kunt modules van de Master of Urban and Area Development ook los volgen. Na iedere mastermodule kun je besluiten om alleen je certificaat te behalen, of verder te gaan en de modules te stapelen tot een masteropleiding.

Bekijk de modules

Docenten

Je krijgt je mastermodules van inhoudsdeskundige (gast)docenten en lectoren van diverse hogescholen. Een periodecoördinator zorgt voor de begeleiding en waarborging van de kwaliteit, inhoud en structuur.

Overige informatie

Reken tijdens de master op 4 à 5 dagdelen studeren, waarvan 8 uur op de hogeschool. De rest bestaat uit zelfstudie.

Je volgt vooral interactief onderwijs via zes mastermodules, waarnaast je een driedaagse vaardigheidstraining of een driedaags praktijkproject op locatie doet. Na de masterclasses schrijf je een masterproef waarvoor je het onderwerp weer zelf kiest. Per module of een driedaagse vaardigheidstraining of een driedaags praktijkproject op locatie. Seminars en werkcolleges wisselen elkaar af.

Omdat de Master of Urban and Area Development bestaat uit losse modules, kun je ook in november, april en april beginnen. De kosten voor een losse module bedragen € 2995.

De Master of Urban and Area Development is door NVAO officieel geaccrediteerd als professionele masteropleiding voor stedelijke- en gebiedsontwikkeling. Ook studenten beoordelen de master goed: recent kreeg de master voor de tweede keer het predicaat TOPopleiding.

In Nederland zijn er twee vormen van collegegeld: het wettelijke collegegeld (lager tarief) en het instellingscollegegeld (hoger tarief). In welke categorie je valt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 400 kwijt.

Interesse in de Master of Urban and Area Development?