De opleiding

Wil jij jezelf ontwikkelen tot een gebiedsregisseur met een duidelijke visie op duurzame gebiedsontwikkeling? Terwijl je tijdens je MUAD opleiding aan concrete projecten in binnen- en buitenland werkt? Dan is dit de master voor jou.

Gedurende twee jaar leer je van gerenommeerde lectoren, (gast)docenten en medestudenten die hun eigen praktijkervaring meebrengen. Zo leer je meer over waardecreatie (circulair-economische waarde, financiële waarde, functionele waarde, gebruikerswaarde, sociaal-maatschappelijke waarde), bestuurlijke kaders en regelgeving, (energie-)techniek, duurzaamheid, internationale projecten, procesmanagement, communicatie en leiderschap. Daarnaast ontwikkel je jouw leidinggevende vaardigheden, onderzoekscompetenties en maak je je onderhandelingsvaardigheden eigen.

Inhoud van de Master of Urban and Area Development (MUAD)

De tweejarige Master of Urban & Area Development (MUAD) bestaat uit zes masterclasses, die ook los te volgen zijn. Iedere masterclass gaat in op een specifiek thema, maar een aantal onderwerpen komt steeds terug, zoals circulariteit, duurzaamheid, leefbaarheid, gezondheid, energie en mobiliteit. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat altijd centraal.

In elke masterclass zijn er vaardigheidstrainingen òf werk je in een klein team aan een praktijkproject.

 

De vakken van jaar 1

  • Agenda van de Stad: sturen met data, (15 studiepunten, 20 weken)
  • Toekomstbestendig ontwikkelen en beheren: circulaire waardecreatie, (15 studiepunten, 20 weken)
  • Leerteam, (40 weken)

Onderzoeksvaardigheden komen in elke mastermodule uitvoerig aan bod. Deze leerlijn is volledig geïntegreerd in de modules en op die manier afgestemd op de opdrachten waar je op dat moment aan werkt.

De vakken van jaar 2

  • Keuzemodule urban engineer: Systems engineering, (5 studiepunten, 20 weken)
  • Keuzemodule urban engineer: Energie en installaties, 20 weken)
  • Keuzemodule gebiedsregisseur: Samenwerken aan de stad,(5 studiepunten, 20 weken)
  • Keuzemodule urban engineer: Gebiedsontwikkeling, (5 studiepunten, 20 weken)
  • Leerteam, (5 studiepunten, 20 weken)
  • Masterproef, (15 studiepunten, 20 weken)

De opleiding wordt afgesloten met een masterproef. Het onderwerp voor je masterproef bepaal je vervolgens zelf,  waarbij je je kunt laten inspireren door de onderzoeksprogramma’s van de deelnemende lectoraten van de HU en Saxion.

In elke masterclass komen onderzoeksvaardigheden en leerteamleren duidelijk herkenbaar aan bod.

Wil je een losse module volgen?

Je kunt er ook voor kiezen om een of enkele module(s) los te volgen.

Bekijk de modules

De MUAD docenten

Je krijgt je mastermodules van inhoudsdeskundige (gast)docenten en lectoren van Saxion en Hogeschool Utrecht. Een periodecoördinator zorgt samen met een kerndocent voor de begeleiding en waarborging van de kwaliteit, inhoud en structuur.

Meer weten over deze opleiding?

Reken tijdens de master op 4 à 5 dagdelen per week studeren, waarvan 8 uur op de hogeschool. De rest bestaat uit zelfstudie.

Je volgt vooral interactief onderwijs via zes mastermodules, waarnaast je een driedaagse vaardigheidstraining of een driedaags praktijkproject op locatie doet. Na de masterclasses schrijf je een masterproef waarvoor je het onderwerp weer zelf kiest. Per module of een driedaagse vaardigheidstraining of een driedaags praktijkproject op locatie. Seminars en werkcolleges wisselen elkaar af.

Omdat de Master of Urban and Area Development bestaat uit losse modules, kun je ook in november, april en april beginnen. De kosten voor een losse module bedragen € 975,-.

De Master of Urban and Area Development is door NVAO officieel geaccrediteerd als professionele masteropleiding voor stedelijke- en gebiedsontwikkeling. Ook studenten beoordelen de master goed: in 2018 kreeg de master voor de tweede keer het predicaat TOPopleiding.

In Nederland zijn er twee vormen van collegegeld: het wettelijke collegegeld (lager tarief) en het instellingscollegegeld (hoger tarief). In welke categorie je valt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 400 kwijt.

Interesse in de Master of Urban and Area Development?