Toelating

Je kunt de deeltijdopleiding hbo leraar Scheikunde tweedegraads volgen met havo- of vwo-diploma of een afgeronde mbo-opleiding (niveau 4). Als je geen van deze opleidingen hebt afgerond, dan kun je je opgeven voor een toelatingsonderzoek.

Instroomeisen

E&M
N&T
N&G
C&M

E&M Scheikunde
N&T
N&G
C&M

Heb je mbo-niveau 4 afgerond? Dan kun je de deeltijdopleiding hbo leraar scheikunde tweedegraads volgen. Bekijk ook de pagina ‘van mbo naar hbo’.

Je kunt beginnen aan de deeltijdopleiding hbo leraar scheikunde tweedegraads met een havo- of vwo-diploma. Het is daarbij wel een vereiste dat je een exact vakkenpakket had of in ieder geval scheikunde in je pakket had.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het toelatingsonderzoek 21+ haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Voordat je je inschrijft is het aan te raden om een persoonlijk gesprek met een loopbaanbegeleider te hebben. Je bespreekt dan je wensen, motivatie, ambities en ervaringen. Aan de hand van dit gesprek weet je hoe je je opleiding kunt indelen en welke mogelijkheden de deeltijdopleiding leraar Scheikunde tweedegraads je biedt. In dit gesprek kan ook een indicatie worden gegeven van mogelijke vrijstellingen.

Voor vragen kun je direct contact opnemen met de intakecoördinator van deze opleiding: iris.vanmarwijk@hu.nl.

Interesse in de bachelor Leraar Scheikunde tweedegraads?

Vragen over de opleiding?