Toelating

Je kunt de deeltijdopleiding hbo leraar Duits tweedegraads deeltijd volgen met havo- of vwo-diploma. Of je krijgt een toelatingsonderzoek.

Instroomeisen Leraar Duits tweedegraads

Heb je mbo-niveau 4 afgerond? Dan kun je de hbo opleiding leraar Duits tweedegraads deeltijd volgen. Wel vragen we je om een instaptoets te maken voor het bekijken van jouw niveau van de Duitse taal. Het instapniveau is B1.

Je kunt beginnen met de deeltijdopleiding hbo leraar Duits tweedegraads als je een havo- of vwo-diploma hebt. Als je havo hebt gedaan, dan moet je wel Duits als eindexamenvak hebben gedaan.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Voordat je je inschrijft is er een mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek met een loopbaanbegeleider. Je bespreekt dan je wensen, motivatie, ambities en ervaringen. Aan de hand daarvan wordt gekeken wat je nog moet bijleren en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die de deeltijdopleiding leraar Duits tweedegraads je biedt.

Voor vragen kun je direct contact opnemen met de intakecoördinator van deze opleiding: merel.rombout@hu.nl.

Leraar Duits, gebouw Padualaan 97

Interesse in de bachelor Leraar Duits tweedegraads?

Vragen over de opleiding?