Toelating

Je kunt de deeltijdopleiding hbo leraar Duits tweedegraads deeltijd volgen met havo- of vwo-diploma. Of je krijgt een toelatingsonderzoek.

Instroomeisen

Heb je mbo-niveau 4 afgerond? Dan kun je de hbo opleiding leraar Duits tweedegraads deeltijd volgen. Bekijk ook de pagina ‘van mbo naar hbo.

Je kunt beginnen met de deeltijdopleiding hbo leraar Duits tweedegraads als je een havo- of vwo-diploma hebt. Als je havo hebt gedaan, dan moet je wel Duits als eindexamenvak hebben gedaan.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het toelatingsonderzoek 21+ haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Voordat je je inschrijft is er een mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek met een loopbaanbegeleider. Je bespreekt dan je wensen, motivatie, ambities en ervaringen. Aan de hand daarvan wordt gekeken wat je nog moet bijleren en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die de deeltijdopleiding leraar Duits tweedegraads je biedt.

Voor vragen kun je direct contact opnemen met de intakecoördinator van deze opleiding: merel.rombout@hu.nl.

Interesse in de bachelor Leraar Duits tweedegraads?

Vragen over de opleiding?