Toelating

Je kunt de deeltijdopleiding hbo leraar aardrijkskunde tweedegraads volgen met havo- of vwo-diploma. Of je krijgt een toelatingsonderzoek.

Instroomeisen Leraar Aardrijkskunde tweedegraads

Heb je mbo-niveau 4 afgerond? Dan kun je de deeltijdopleiding hbo leraar aardrijkskunde tweedegraads volgen. Bekijk ook de pagina ‘van mbo naar hbo’.

Met een havo- of vwo-diploma kun je beginnen aan de deeltijdopleiding hbo leraar aardrijkskunde tweedegraads. Het is wel handig als je aardrijkskunde in je pakket had.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Voordat je je inschrijft heb je een persoonlijk gesprek met een loopbaanbegeleider. Je bespreekt dan je wensen, motivatie, ambities en ervaringen. Samen bepaal je je persoonlijke leerroute, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden die de deeltijdopleiding hbo leraar aardrijkskunde tweedegraads je biedt.

Voor vragen kun je direct contact opnemen met de intakecoördinator van deze opleiding: gerhard.vanderpot@hu.nl.

Heb je een gerelateerde hbo- of wo-opleiding afgerond? Dan kom je wellicht in aanmerking voor de kopopleiding. Hierin word je in één jaar klaargestoomd om in het onderwijs aan de slag te gaan.

Interesse in de bachelor leraar aardrijkskunde?

Heb je nog vragen?