Toelating

Ben jij enthousiast over de deeltijdbachelor communicatie? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Instroom Communicatie

Heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau 4? Dan ben je direct toelaatbaar tot de hbo-opleiding communicatie in deeltijd.

Heb je een havo-diploma? Dan ben je direct toelaatbaar voor de deeltijdopleiding communicatie. Het maakt niet uit welk profiel je gekozen hebt.

Heb je een vwo-diploma? Dan ben je direct toelaatbaar voor de deeltijdopleiding communicatie. Het maakt niet uit welk profiel je gekozen hebt.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielinkexterne link en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Na je inschrijving ontvang je een uitnodiging voor de introductiemiddag/avond. Je maakt dan kennis met je medestudenten en met het vakgebied. 

Het hebben van een werkplek (in de communicatiebranche) is geen eis om toegelaten te kunnen worden tot de deeltijdopleiding. Omdat er veel tijd wordt besteed aan leren in en over de werksituatie, heb je wel voor het afstuderen een communicatiewerkplek nodig waarin je voldoende tijd, ruimte en mogelijkheden krijgt om op het juiste niveau praktijkopdrachten uit te voeren. Dit kan ook in de vorm van een stage, traineeship en/of vrijwilligerswerk. Het aantal uren dat je voor het afstudeertraject in de praktijk moet draaien is 560 uur. Dat is een minimum, meer uren leveren natuurlijk meer mogelijkheden om voldoende bewijs in je portfolio te verzamelen.

Besluit je om met de studie te starten? Dan stellen we samen met jou een onderwijsovereenkomst op die je aan je werkgever kan voorleggen. Je persoonlijke studieprogramma leggen we vast in een onderwijsovereenkomst. De onderwijsovereenkomst stellen we jaarlijks bij.

Vragen over de opleiding?