Heb je te maken met vraagstukken als: hoe kan ik processen efficiënter voor de organisatie laten werken? Hoe ga ik om met privacy en ethische vraagstukken? En hoe behaal ik concurrentievoordeel door grote datasets te analyseren? In de leergang Big Data & Analytics ga je hier dieper op in.

Tijdens de leergang verkrijg je nieuwe inzichten die je in staat stellen om betere strategische beslissingen te nemen om de organisatie te kunnen bijsturen, door deze te onderbouwen op basis van feiten. Daarnaast verdiep je je in de actuele ontwikkelingen rondom informatiemanagement, (big) datamanagement en procesoptimalisatie.

Persoonlijk advies

We helpen je graag verder! Neem contact op voor antwoord op je vragen over de opleiding en je toelaatbaarheid.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor startdata
Startmoment Februari, april, september en november
Lesdata Dinsdag 14.30 - 21.15 uur
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten

€ 10500 (vrij van btw)

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Deelnemers 6 - 18
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering

Opleidingsinhoud

De leergang Big Data & Analytics is een deeltijdopleiding voor IT-professionals, consultants en managers die zich verder willen verdiepen in vraagstukken op het gebied van corporate performance management en procesoptimalisatie, om zo beslissingsondersteunende informatie te verkrijgen.

Deze leergang bestaat uit de mastermodules:

 • Business Analytics Management
 • Data Science for Business  

Voor de derde mastermodule kan een keuze gemaakt worden uit:  

 • Digital Strategy & Organisation of
 • Information Management of
 • Business Process Management of
 • Enterprise Architecture
 • Digital Ethics

Tijdens de mastermodules van de leergang krijg je klassikaal onderwijs. Iedere module wordt afgesloten met een schriftelijk examen en een paper of presentatie. Wanneer je de leerlijn met succes hebt afgerond, ontvang je het certificaat Big Data & Analytics van Hogeschool Utrecht.

De leerdoelen zijn terug te vinden bij de specifieke mastermodules van deze leergang.

Toelating

Om de leergang Big Data & Analytics te kunnen volgen, heb je minimaal een hbo-diploma en twee jaar relevante werkervaring op hbo- of wo-niveau nodig. Beschik je niet over een hbo-diploma? Dan kan je werk- en denkniveau getoetst worden in een intakegesprek.

We gaan graag met je in gesprek om je vragen over de opleiding te beantwoorden en je toelaatbaarheid vast te stellen, op basis van je CV tijdens het intakegesprek. Je meldt je hiervoor aan via de persoonlijk advies button onderaan de pagina.

Docenten

De colleges worden voor een groot deel verzorgd door (gast)docenten uit het bedrijfsleven. Hierdoor sluit de inhoud steeds naadloos aan op de (complexe) vraagstukken uit de hedendaagse markt. Inhoudelijk is de opleiding nauw verbonden met de lectoren van Hogeschool Utrecht en de betreffende onderzoeksgebieden en mede daardoor van hoog niveau.

Na deze opleiding

Na de leergang Big Data & Analytics ontvang je het certificaat Big Data & Analytics van Hogeschool Utrecht. Hiermee kun je een mooie stap in je carrière maken. Wil je je na het volgen van de leergang verder ontwikkelen? Stroom dan in bij de Master of Informatics (NVAO geaccrediteerd).

Eén van de unieke kenmerken van de leergang is dat zij onderdeel is van de Master of Informatics - Business & IT en van de Master of Informatics - Applied Data Science. Deze masteropleidingen zijn door de NVAO geaccrediteerd en daarmee ook internationaal erkend. Wil je je na het volgen van de leergang verder ontwikkelen? Dan is een van deze masters een logische vervolgstap.

Overige informatie

De leergang Big Data & Analytics kost € 9900, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

In de mastermodules zijn theorie en praktijk direct aan elkaar gekoppeld. Dit maakt de studie bijzonder effectief en levert voordelen op voor jou en je organisatie. Om de wisselwerking te creëren tussen het opdoen van kennis en delen van praktijkervaringen is een relevante werkplek vereist.

Hogeschool Utrecht organiseert regelmatig een informatiemiddag voor de ICT deeltijdopleidingen. Deze worden aangekondigd via de LinkedIn pagina.

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.


Hogeschool Utrecht organiseert geregeld 'De Master Spreekt...' events. Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan. 

Alle HU-events vind je in onze evenementenagenda.

Waarom Big Data & Analytics bij de HU?

 • Kies voor een topopleiding

  Deze leergang is onderdeel van de Master of Informatics, uitgeroepen tot topopleiding door de Keuzegids Masters 2017.

 • Stroom door naar de master

  Heeft u na deze opleiding de smaak te pakken? Dan kunt u doorstromen naar de Master of Informatics.

 • Volg praktijkgericht onderwijs

  Uw ervaringen zijn input voor de lessen die u volgt. En wat u leert, past u meteen toe in uw werk.

Volg deze opleiding