Na de opleiding

Er zijn veel instellingen die staan te springen om verpleegkundigen. Een leuke baan vinden als wijkverpleegkundige, in de geestelijke gezondheidszorg of een ziekenhuis is dus niet zo moeilijk. Maar je kunt ook bij een internationale organisatie, zoals Artsen zonder Grenzen, aan de slag. Liever doorstuderen? Volg dan een interessante master.

Na de opleiding Verpleegkunde: voorbeeld van een praktijksituatie

Wat kan ik worden met Verpleegkunde?

Als wijkverpleegkundige heb je een belangrijke rol in het leven van je patiënten, omdat je sommigen van hen misschien wel elke dag ziet. Daardoor leer je ook hun omgeving goed kennen, want je verpleegt zorgvragers in hun eigen thuissituatie.

In een ziekenhuis is geen enkele dag hetzelfde. Je werk is erg afwisselend en soms ook best spannend. Je gaat goed om met patiënten, en hun familie, en bekijkt wat ze nodig hebben.

Als GGZ-verpleegkundige kom je met veel verschillende patiënten in aanraking, bijvoorbeeld mensen met een verslaving of een depressie. Je zoekt samen met je zorgvragers naar manieren om zo goed mogelijk om te leren gaan met hun psychische kwetsbaarheid.

Je trekt de wereld in, bijvoorbeeld naar ontwikkelingslanden, of helpt in internationale noodsituaties. Bijvoorbeeld na een grote natuurramp. Mooi werk, wat wel vaak erg spannend is. Je helpt daar waar de nood het hoogst is.

Je kunt aan de slag bij

 • Wijkverpleegkundig team
 • GGZ-instelling
 • Ziekenhuis
 • Verpleeghuis
 • Revalidatiekliniek
Na de opleiding Verpleegkunde: voorbeeld van een praktijksituatie

Baankans

62%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

  Doorstuderen na je diploma?

  Liever niet meteen gaan werken? Na je opleiding hbo Verpleegkunde kun je ook doorstuderen. Er zijn veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een master. Andere studenten Verpleegkunde kozen na hun opleiding voor onderstaande masters en vervolgopleidingen.

  Student Linda de Valk

  "De HU vind ik persoonlijk een grote aanrader en is te vergelijken met een grote schat aan kennis en kunde, maar je moet het zelf ook met beide handen willen aangrijpen."

  Linda de Valk (24) alumnus
  Student Mirthe Kiekebos

  "Bij de HU heb je de mogelijkheid om je studie te combineren met interessante nevenactiviteiten. Hierdoor kun je jezelf op persoonlijk vlak verder ontwikkelen en ontdekken waar jij energie uit haalt. "

  Mirthe Kiekebos (22) alumnus

  Heb je nog vragen?