Na de opleiding

Heb je je diploma hbo Technische Bedrijfskunde? Dan kun je alle kanten op. Je kunt aan het werk als supply chain engineer, projectleider, productiemanager, planner of technisch accountmanager. Maar je kunt natuurlijk ook verder studeren. Denk bijvoorbeeld aan de Master Next Level Engineering van Hogeschool Utrecht.

Wat kan ik worden met Technische Bedrijfskunde?

Als planner beheer je de voorraad van de producten. Deze moeten beschikbaar zijn als de klant er om vraagt maar de voorraad mag ook niet onnodig groot worden.

Als productiemanager geef je leiding aan een team van productiemedewerkers. Samen met hen zorg je dat het productieproces goed verloopt. Je bent daarbij een belangrijke schakel tussen de directie en de werkvloer.

Je hebt als projectleider de dagelijkse leiding over een project en bent verantwoordelijk voor het eindresultaat.

Als supply chain engineer houd je je bezig met de logistieke processen binnen het bedrijf. Het is jouw taak om deze processen zo optimaal mogelijk in te richten.

Jij bent als technisch accountmanager verantwoordelijk voor een aantal klanten binnen een bedrijf. Je kent je product door en door en bent continu op zoek naar een match tussen technologie en de wensen van de klant.

Je kunt aan de slag bij

 • Industrieel bedrijf
 • Toeleverancier
 • Commerciële Dienstverlener
 • Projectbureau
 • Installatiebedrijf
Na de opleiding Technische Bedrijfskunde: technisch bedrijfskundige en student in overleg

Baankans

91%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

  Doorstuderen na je diploma?

  Als je de opleiding Technische Bedrijfskunde hebt afgerond kun je een master volgen op het gebied van innovatie, informatie management of business management. Sommige minors bereiden je voor op een master aan de universiteit. Je kunt dan zonder premaster of schakelsemester doorstromen.

  Vragen over de opleiding?