Na de opleiding

Met het hbo-diploma Social Work op zak kun je veel verschillende kanten op. Waar je ook terecht komt, je bent altijd gericht op de sociale kwaliteit van onze samenleving. Nog niet uitgeleerd? Kies dan voor een interessante master bij de HU of de universiteit.

Na de opleiding Social Work: sociaal professional in gesprek met student

Wat kan ik worden met Social Work?

Als jeugd- en gezinsprofessional werk je aan vraagstukken rondom opgroeien en opvoeden. Je ondersteunt kinderen, jongeren, gezinnen en grijpt daar waar nodig in.

Als sociaal werker Zorg ondersteun je bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke aandoening of handicap, een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid en hun naaste omgeving.

Je verbindt individuele sociale vraagstukken van mensen met factoren die spelen in een wijk of buurt. Denk bijvoorbeeld aan preventie, het werken in een buurtteam of als sociaal makelaar. Je werkt nauw samen met jongerenwerkers, scholen, de gemeente en de politie.

Je geeft hulp aan mensen die daar niet zelf om hebben gevraagd, maar die dit opgelegd hebben gekregen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een jeugdbeschermingsmaatregel, (jeugd)reclassering of om mensen die worden opgenomen in justitiële inrichtingen, TBS-klinieken of forensische afdelingen binnen de psychiatrie.

Je zet kunstzinnige, speelse, sportieve en creatieve middelen doelgericht en op gepaste wijze in. Je kunt bijvoorbeeld werken binnen educatieve instellingen of als sociaal cultureel ondernemer.

Je kunt aan de slag bij

 • Jeugdhulp en jeugdbescherming
 • Preventie Jeugd
 • GGZ en verslavingszorg
 • Verstandelijk gehandicaptenzorg
 • Maatschappelijke opvang
 • Welzijnsorganisaties
 • Justitieel kader
Na de opleiding Social Work: sociaal professional in gesprek met student

Baankans

72%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

  Doorstuderen na je diploma?

  Wil je na je bacheloropleiding Social Work nog verder studeren? Hieronder vind je enkele masters die veel gekozen worden door onze studenten.

  Nora El Abdouni, opleiding Social Work | Hogeschool Utrecht

  "Het is een studie die niet alleen verrijkend is voor jouw professionaliteit zelf, maar ook van meerwaarde is voor jou als mens."

  Nora El Abdouni (29)

  Heb je nog vragen?