Na de opleiding

Met je diploma Logopedie heb je een goede kans op een baan. Je kunt op veel plekken aan het werk in de gezondheidszorg, het onderwijs of het bedrijfsleven. Of je start een eigen praktijk als logopedist. Ben je nog niet uitgeleerd? Ga dan voor een vervolgopleiding, zoals een master.

logopedie

Wat kan ik worden met Logopedie?

Je kunt als logopedist op veel verschillende plekken aan de slag. Denk aan een ziekenhuis, revalidatiecentrum, medisch kinderdagverblijf, audiologisch centrum, GGD of verpleeghuis.

Je werkt met kinderen met leer-, gedrags- en/of gehoorproblemen. Maar ook werken op een lerarenopleiding of met studenten aan een conservatorium zijn opties.

Als logopedist met een eigen praktijk werk je met kinderen en volwassenen die problemen hebben met communiceren of die slikproblemen hebben.

Je kunt aan de slag bij

 • (Speciaal) onderwijs
 • Verpleeghuis
 • Revalidatiecentrum
 • Je eigen praktijk
 • Medisch kinderdagverblijf
Na de opleiding Logopedie: voorbeeld van een praktijksituatie

Baankans

97%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

  Doorstuderen na je diploma?

  Wil je nog verder studeren? Tijdens je bacheloropleiding kun je als minor de premaster Klinische Gezondheidswetenschappen volgen. Deze minor bereidt je voor op de masteropleiding Gezondheidswetenschappen voor Zorgprofessionals aan Universiteit Utrecht.

  Foto van Marieke Hordijk

  " Ik vond het fijn dat ik door de specialistische vakken goed de kans kreeg om te ervaren welke richtingen binnen de logopedie mij nog meer aanspraken."

  Marieke Hordijk (24 jaar) Alumnus

  Heb je nog vragen?