Na de opleiding

Met een diploma Logistics Management op zak heb je ruime keuze op de arbeidsmarkt en vind je snel werk. In veel verschillende bedrijven zijn logistieke processen essentieel. Je kunt daarom in vrijwel elke branche en logistieke functie terecht.

De toekomst van de logistiek

Video afspelen
0:38
Daphne & Jasper monitoren de logistieke processen bij Jumbo

De arbeidsmarkt staat te springen om goede logistieke professionals. Bij onze opleiding sta je direct in verbinding met onze werkveldpartners en potentiële werkgevers. Met dit netwerk heb je een stapje voor in het vinden van een baan.

Wat kan ik worden met Logistics Management?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het productie- en personeelsproces binnen een bedrijf. Je geeft leiding aan bijvoorbeeld productieplanners en aan de medewerkers personeelsplanning. Je bent de spin in het web voor de afdelingen verkoop, productie en inkoop binnen een bedrijf. Ook heb je intensief contact met de marketingafdeling om tijdig in te spelen op komende acties. Ben jij graag praktisch en strategisch in de weer? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven.

Als logistiek manager ben je verantwoordelijk voor het runnen van een distributiecentrum of productiebedrijf. Je zorgt er samen met je team voor dat alle bestellingen iedere dag weer efficiënt, op tijd en met hoge kwaliteit bij de klant komen.

Als warehousemanager zorg je dat het distributiecentrum zo effectief en efficiënt mogelijk gebruikt wordt. Je beheert de voorraad en maakt afspraken met leveranciers. Ook geef je leiding aan de medewerkers en ben je verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van de logistieke processen.

Bij een logistiek proces draait alles om efficiëntie en tijdige levering aan de klant. Als logistiek adviseur help je organisaties bij het stroomlijnen van hun logistieke processen. Zo zorg je voor efficiënt voorraadbeheer, kijk je hoe een magazijn beter ingericht kan worden, of bekijk je hoe sneller geleverd kan worden. In welk bedrijf of branche je ook aan de slag gaat, als logistiek adviseur zorg je dat het op rolletjes loopt.

Je kunt aan de slag bij

  • grote retailorganisatie
  • groothandel
  • productiebedrijf
  • logistiek dienstverlener
  • zorginstelling of bouwbedrijf waar logistiek een belangrijke rol inneemt
Een student staat voor een rij gele DHL-busjes

Baankans

81%
vindt een baan binnen 1,5 jaar
    Studie in cijfers

    Heb je nog vragen?