Na de opleiding

De opleiding Human Resource Management is een brede opleiding. Na je afstuderen kun je aan de slag in diverse bedrijven en organisaties op het gebied van personeel & organisatie en individu & arbeid. Denk aan functies als HR-adviseur, HR-consultant, HR-data analist of corporate recruiter.

Een aantal HR-professionals met elkaar in gesprek

Wat kan ik worden met HRM?

Vind jij het boeiend hoe de inzet en ontwikkeling van werknemers het succes van een bedrijf of instelling bepalen? Wil je bijdragen aan het oplossen van organisatievraagstukken? Dan zijn mogelijke functies: HR-adviseur, HR-manager, beleidsmedewerker of organisatieadviseur.

Ben jij geïnteresseerd in de relatie tussen individu en arbeid? Dan word je bijvoorbeeld recruiter of loopbaanadviseur voor een werving- en selectiebureau, een arbodienst, UWV Werkbedrijf of een loopbaanadviesbureau. Je kunt ook bij een HR-afdeling gaan werken als specialist op het gebied van werving en selectie, loopbaanbegeleiding, opleidingen of re-integratie.

Je kunt aan de slag bij

 • Werving- en selectiebureau
 • Uitzendorganisatie, zoals bijvoorbeeld Randstad
 • HR-advies bureau
 • Midden- en kleinbedrijf (MKB)
 • Alle organisaties met een HR-afdeling
Een aantal HR-professionals met elkaar in gesprek

Baankans

88%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

  Doorstuderen na je diploma?

  Wil je na je bacheloropleiding nog verder studeren? Kies dan voor een vervolgopleiding bij Hogeschool Utrecht of een interessante master bij een universiteit. Hieronder vind je enkele masters die gekozen worden door je medestudenten. Goed om te weten: voor sommige masters aan de universiteit heb je een premaster nodig.

  Jenny Epke, oud-student Human Research Management (HRM)

  "Belangrijk om iets te doen waar je energie van krijgt"

  Jenny Epke (25) Oud-student

  "Vrijheid en verantwoordelijkheid"

  Rens de Wijs (24) Oud-student

  Heb je nog vragen?