Toelating

Wil je weten wat je nodig hebt om met de opleiding Electrical Engineering (Elektrotechniek) te starten? We hebben alle eisen voor je op een rijtje gezet, zodat je meteen kunt zien wat voor jou geldt.

Instroomeisen

E&M Niet toelaatbaar
N&T Direct toelaatbaar
N&G Natuurkunde, of natuur, leven en technologie
C&M Niet toelaatbaar

E&M Natuurkunde
N&T Direct toelaatbaar
N&G Natuurkunde, of natuur, leven en technologie
C&M Niet toelaatbaar

Met een mbo-techniekdiploma (niveau 4) ben je zonder meer toelaatbaar tot de opleiding Electrical Engineering (Elektrotechniek). Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo . Voor je aan de opleiding Electrical and Electronic Engineering begint, is het wel aan te raden de zomercursus wiskunde volgen bij Boswell-Bètaexterne link, zodat je niet achterloopt met wiskunde.

Ben je 21 jaar of ouder? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je niet voldoet aan de toelatingseisen hierboven. Wel moet je dan eerst het toelatingsonderzoek 21+ halen. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding via Studielink externe link , kun je je voor dit onderzoek opgeven.

In het eerste jaar van de opleiding krijg je wiskunde. Wij verwachten dat je voorkennis hebt van Wiskunde B. Als je twijfelt aan je wiskunde-skills kun je in de zomermaanden extra ondersteuning krijgen via Boswell zodat je goed voorbereid aan de opleiding start.

Interieur gebouw Hogeschool Utrecht Padualaan 99, bibliotheek

Interesse in de bachelor Electrical Engineering (Elektrotechniek)?