Na de opleiding

Na de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) kun je direct aan de slag bij een creatief bureau of in een organisatie. Veel oud-studenten zetten hun eigen bedrijf op. Nog niet uitgestudeerd? Zet dan je tanden in een interessante master die in het verlengde van je studie ligt.

Communication and Multimedia Design: na de opleiding

Wat kan ik worden met CMD?

Als creative director werk je bij een creatief bureau voor verschillende klanten. Je houdt je bezig met strategie en bedenkt creatieve concepten voor de je opdrachtgevers.

Hoe bied je de gebruiker de beste ervaring? Dat is een vraag die een user experience designer bezighoudt. Je doet onderzoek en maakt interactieve producten, zoals apps, die prettig in het gebruik zijn.

Je houdt je bezig met het vormgeven van bijvoorbeeld reclameboodschappen, apps, websites en brochures. Hierbij gaat het niet alleen om de mooie plaatjes, maar vooral om het creatieve concept dat erachter zit.

Als content creator gebruik je verschillende media om het verhaal van de organisatie naar buiten te brengen. Je schrijft stukjes voor de website, maakt leuke backstage-filmpjes voor Youtube en ontwerpt mooie infographics.

Je kunt aan de slag bij

 • Creatief bureau
 • Internetbureau
 • Ontwerpafdeling binnen een groot bedrijf
 • Redactie in Hilversum
 • Eigen bedrijf

Baankans

75%
vindt een baan binnen 1,5 jaar
 • 75%Praktijk
 • 25%Theorie

  Doorstuderen na je diploma?

  Wil je na je opleiding Communication and Multimedia Design doorstuderen? Hieronder vind je enkele masters die veel gekozen worden door je medestudenten. Goed om te weten: voor sommige masters aan de universiteit heb je een premaster nodig.

  Heidelberglaan 15

  Interesse in de bachelor Communication and Multimedia Design?

  Heb je nog vragen?