Houd jij van scheikunde en technologie en vind je duurzaamheid belangrijk? Bij de hbo opleiding Chemische Technologie komt dit allemaal terug. Chemische technologie draait om processen die soms tonnen van een bepaald materiaal produceren. Chemie in het groot dus. Je leert de techniek achter processen te bedenken. Steeds meer bedrijven gaan milieuvriendelijker produceren. Jij draagt graag je steentje hier aan bij.

Online Open dagen

We helpen je graag met je studiekeuze. Bekijk ons aanbod.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je aan!

Tijdens de opleiding Chemische Technologie: voorbeeld van een lessituatie

Aan de slag met chemische processen

In het eerste jaar volg je samen met studenten Chemie de basisvakken van chemische technologie en chemie. Vanaf het tweede jaar leiden we je op tot een chemisch technoloog. Je gaat aan de slag in onze moderne labs. Je kunt bij veel bedrijven stage lopen. Afstuderen kan in Nederland of het buitenland.

Na de opleiding Chemische Technologie: werken in een laboratorium

Aan het werk als chemisch technoloog

De markt zit te springen om chemisch technologen. Je kunt aan de slag bij veel verschillende bedrijven: bij farmaceuten, in de voedingsmiddelen- of verfindustrie, bij bedrijven die water zuiveren etc. Al deze bedrijven hebben gemeenschappelijk dat zij hun processen moeten verduurzamen. In die ontwikkeling ben jij als chemisch technoloog onmisbaar! 

Toelating

Je kan starten met de hbo-opleiding Chemische Technologie als je een havo-, vwo-, mlo diploma (niveau 4) of mbo-diploma procestechniek hebt. Ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingstoets doen.

Bekijk de volledige toelatingseisen >


Iets voor jou?

  • Je wilt bijdragen aan een beter klimaat en milieu

    Als chemisch technoloog ontwikkel je slimmere en schonere productiemethoden. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat afvalmateriaal hergebruikt kan worden, of door een energiezuinigere aanpak te ontwikkelen.

  • Je wilt iets ontwikkelen en direct toepassen in de praktijk 

    Jij vindt het een uitdaging om te onderzoeken op welke milieubewuste manier een product gemaakt kan worden. Vervolgens zie je dat jouw idee toegepast wordt in de fabriek.

  • Je bent nieuwsgierig en houdt van onderzoek

    Je vindt het leuk te bedenken hoe je processen met innovatieve apparatuur slimmer kunt inrichten en vernieuwen, met als doel om dit schoner, duurzamer en efficiënter te maken.

Student Chemische Technologie Sherry Sargany

"Ik wilde graag exacte vakken studeren, waardoor ik uitkwam op Chemische Technologie"

Sherry Sargany (20) tweedejaars student
David Boss

"De keuze voor deze opleiding én om op kamers te gaan, was voor mij de juiste."

David Boss (20) derdejaars student

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startdatum September
Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc) of Ingenieur (ing.)
Numerus fixus Nee
Croho-naam B Chemische Technologie
Croho-code 34275

Vragen over de opleiding?