Na de opleiding

Als chemisch technoloog ligt de wereld aan je voeten: er is veel werkgelegenheid en je gaat een sleutelrol spelen in het verduurzamen van de (chemische) procesindustrie. Na je studie vind je snel een goede baan met veel doorgroeimogelijkheden. Je kunt aan de slag in allerlei sectoren. Denk aan geneesmiddelen, voedingswaren, drinkwater, cosmetica of biobased grondstoffen. Liever doorstuderen? Aan verschillende universiteiten kun je een master volgen.

 

Wat kan ik worden met Chemische Technologie?

Als procestechnoloog verbeter je bestaande processen. Je maakt ze duurzamer en efficiënter. Je onderzoekt bijvoorbeeld of een reactor op lagere temperatuur kan draaien. Je kijkt hoeveel energie er bespaart kan worden door een warmtewisselaar te gebruiken. Of je test op welke manier er meer lignine in plaats van bitumen gebruikt kan worden in Grasfalt®.

Moeten er nieuwe voedingsmiddelen of medicijnen op grote schaal uit grondstoffen worden gemaakt? Jij weet hoe dit werkt.

Als procesontwerper ontwerp je nieuwe productieprocessen voor nieuwe of bestaande producten. Uiteraard sneller, beter en duurzamer. Je werkt vaak voor een ingenieursbureau waar je met simulaties, modellen en experimenten een complete fabriek ontwerpt en laat bouwen.

Wil je je enthousiasme over chemie en technologie overbrengen? Dan kun je aan de slag als docent of wetenschapsjournalist.

Jij weet alles van grondstoffen en hoe je deze veilig en milieuvriendelijk verwerkt. Vanuit die kennis kun je milieuregels opstellen en bedrijven adviseren en controleren.

Je kunt aan de slag bij

 • Waternet
 • Heineken
 • DSM
 • Circ
 • Abbot
Na de opleiding Chemische Technologie: werken in een laboratorium

Baankans

95%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

  Doorstuderen na je diploma?

  Met je diploma Chemische Technologie op zak kun je verschillende masters aan een technische universiteit volgen. We werken nauw samen met de Technische Universiteiten van Eindhoven, Delft en Twente. Hierdoor kun je vaak via een premastertraject instromen en je kunt er meestal al in het vierde jaar van je hbo-opleiding mee starten.

  Heb je nog vragen?