Na de opleiding

Zin in een uitdaging? Met je hbo-diploma bedrijfskunde kun je bij veel (middel)grote bedrijven aan de slag. Vaak begin je als medewerker of adviseur. Maar je kunt snel opklimmen naar een leidinggevende functie.

Na de opleiding Bedrijfskunde: twee bedrijfskundigen in overleg

Wat kan ik worden met Bedrijfskunde?

Een bedrijfsleider of vestigingsmanager geeft leiding aan een bedrijf. Dat kan een kleine organisatie zijn. Bij grotere ondernemingen zoals winkelketens of banken neemt hij het beheer van een van de vestigingen voor zijn rekening.

Jij bent de schakel tussen het bestuur en het eigen team dat je aanstuurt.

Jij bewaakt de kwaliteit van een product of dienst binnen een organisatie. Je analyseert, adviseert en legt het proces vast in een kwaliteitszorgsysteem.

De organisatieadviseur of consultant helpt organisaties in het vaststellen, analyseren en oplossen van bedrijfskundige vraagstukken. Jij brengt de processen in beeld en pakt de zwakke schakels aan.

Als projectleider of projectmanager ben je verantwoordelijk voor het succesvol realiseren van een project. Je bent de spin in het web, stuurt de projectmedewerkers aan en zorgt dat alles binnen budget en planning blijft.

Je kunt aan de slag bij

  • multinationals
  • investeringsmaatschappijen
  • online dienstverleners
  • banken
Na de opleiding Bedrijfskunde: twee bedrijfskundigen in overleg

Baankans

84%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

    Doorstuderen na je diploma?

    Wil je na je bacheloropleiding nog verder studeren? Kies dan voor een vervolgopleiding bij Hogeschool Utrecht of een interessante master bij een universiteit. Hieronder vind je enkele masters die goed aansluiten op deze studie. Goed om te weten: voor sommige masters aan de universiteit heb je een premaster nodig.

    Vragen over de opleiding?