Er is steeds meer vraag naar hoger opgeleide professionals met een juridische bachelor en goede communicatieve, commerciële en digitale vaardigheden. De studie HBO-rechten leidt je op voor juridische functies bij de overheid of het bedrijfsleven. In nauw overleg met de branche heeft Hogeschool Utrecht ook twee specifieke afstudeerrichtingen ontwikkeld voor de opleiding HBO-Rechten: Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder en Register Notarisklerk.

De HBO-rechten opleiding, en de twee specifieke richtingen  hebben samen met SJD een gezamenlijk eerste jaar. Hierdoor ontstaat een brede interdisciplinaire basis, waarbij je ook ervaringen kunt uitwisselen met studenten van andere opleidingen.

Naast de deeltijd bachelor opleidingen bieden we ook enkele cursussen, waaronder Beschermingsbewindvoerder en Beheer.

Voordelig studeren

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Open avond

Behoefte aan meer informatie? Kom naar een open avond! Ga naar de open avond pagina voor de meest actuele informatie.

Waarom bij de HU?

  • Aansluiting bij actuele juridische praktijk

    Dankzij onze intensieve samenwerking met de branches en de lectoraten krijg je de nieuwste vakkennis aangereikt. Zo is digitalisering en recht momenteel een belangrijk onderwerp waar we veel aandacht aan besteden.

  • Werk aan je competenties

    Naast je vakkennis is je persoonlijkheid je belangrijkste gereedschap als juridisch professional. Daarom werken we in de opleidingen ook aan persoonlijke competenties als analytisch vermogen, acquisitie- en consultancyvaardigheden en relatiemanagement.

  • Combineer je studie met werk en privé 

    Door de innovatieve digitale leeromgeving en de modulaire opbouw van de opleidingen kun je je studie goed inpassen in je drukke leven. Je bepaalt zelf je studietempo. Heb je veel relevante werkervaring? Dan kun je toetsen maken zonder de colleges te volgen.

Vragen over de opleiding?