HU staat voor Hogeschool Utrecht. Maar we zitten ook in Amersfoort. Houd je van kleinschalig, gevarieerd en gezellig? Dan is Amersfoort de stad voor jou.

Ons gebouw vind je midden in de wijk Eemkwartier, op een steenworp afstand van de historische binnenstad. Vanaf het station is het maar drie minuten op de fiets naar De Nieuwe Poort 21, ons adres. Winkels, restaurants, kroegen en meer zitten allemaal op loopafstand, net als het industriële terrein De Nieuwe Stad: dé plaats voor startups, duurzame bedrijven en horeca. Voor inspirerende events moet je daar zijn.

Uitgaan in Amersfoort

Ontspanning na een dag studeren? Gelukkig is er in de historische binnenstad van Amersfoort genoeg te doen. Op tijdvooramersfoort.nl bekijk jij alle mogelijkheden. Er zijn veel leuke cafés en restaurants. Liever naar de bioscoop? Ga dan eens naar Pathé Eemplein of Vue Amersfoort. En ben je meer van het theater of een festival? Ook dan is Amersfoort de plek voor jou.

Zin in sport?

Is sport voor jou belangrijk? In Amersfoort zijn er allerlei sportfaciliteiten en verenigingen. Tennis, badminton, voetbal, rugby, hockey, roeien, zwemmen of paardrijden; alles kan. Kijk maar eens op amersfoortsportstad.nl of op fitacademie.nl.

Op kamers

Wil jij in de stad wonen waar je studeert? Een kamer vinden in Amersfoort is een stuk makkelijker dan in andere studentensteden. Vind jouw kamer via SSH.

Associate degree vs bachelor

Een Associate degree-opleiding (Ad) is een praktijkgerichte tweejarige hbo-opleiding. Als Ad-student sta je midden in de praktijk, bewaar je het overzicht en verbind je mensen en middelen. Zo koppel je denken aan doen. Na twee jaar kun je doorstromen naar een voltijd bacheloropleiding.

Heb je nog vragen?