Hoe kunnen modebedrijven consumenten bewegen naar een duurzame kledingkast?

Annuska werkt met het Copernicus Institute of Sustainable Development van Universiteit Utrecht aan promotieonderzoek met de werktitel “Hoe kunnen retailers consumenten beïnvloeden om duurzame mode te kiezen?

Doel

Het doel van dit promotieonderzoek is om vanuit marketing perspectief bij te dragen aan duurzaamheidsdoelstellingen en specifiek de modebranche te helpen om consumenten te bewegen naar een duurzame kledingkast.

Resultaten

Dit promotie onderzoek heeft de vorm van een monografie. Tussentijds worden deelresultaten verspreid, bijvoorbeeld in de vorm van blogs bij SWOCC, bijdrage aan congressen zoals PLATE, samenwerking met het Sustainable Behavior team en mode onderzoekers van de Universiteit Utrecht, en door kennis te delen met het onderwijs op de HU in de Minor Marketing van duurzame oplossingen.

Looptijd

01 november 2020 - 30 november 2024

Aanpak

Het onderzoek kent drie deelstudies, waaronder 1) literatuuronderzoek naar factoren die consumenten beïnvloeden om duurzame mode te kiezen, 2) interviews met mode retailers hoe zij consumenten beïnvloeden om duurzame mode te kiezen en 3) experimenten om interventies te testen.

Betrokken HU-onderzoekers

Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Annuska Tubast

Annuska Toebast

  • Docent-onderzoeker
  • Lectoraat: Marketing & Customer Experience