Marike Boonzaaijer

Docent-onderzoeker

Marike Boonzaaijer is sinds 2016 werkzaam als onderzoeker bij het lectoraat Leefstijl en Gezondheid. In 2021 is zij gepromoveerd op de grof motorische ontwikkeling van zuigelingen die kaart werd gebracht met behulp van een home video methode voor ouders. Daarbij is ook de invloed van de ‘parental beliefs’ op de motorische ontwikkeling meegenomen.

Als postdoc onderzoeker wordt haar promotie onderzoek voortgezet in het PEBBLES project (Parental Beliefs concerning their Baby, Lifestyle and Experience Study). Daarnaast werkt zij als docent bij de Masteropleiding Kinderfysiotherapie.

Marike was werkzaam als kinderfysiotherapeut in het St. Antonius Ziekenhuis en op de polikliniek Neonatologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Ze is docent in het eerste jaar van de Masteropleiding Fysiotherapie, specialisatie Kinderfysiotherapie.

Een goede ontwikkeling bij de start van het leven is voor ieder kind ontzettend belangrijk. Met haar onderzoek wil Marike de vroege interventies op het gebied van de motorische ontwikkeling op verschillende manieren optimaliseren: 1) door meer kennis op te doen over de motorische ontwikkeling en factoren die daarin een rol spelen, en 2) door kennis te verbreden en tools te ontwikkelen die het samenwerken met ouders in de kinderfysiotherapeutische praktijk ten goede komen.

Expertises

  • Kinderfysiotherapie
  • Klinische bewegingspedagogiek
  • Motorische ontwikkeling

 


Publicaties


Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Marike Boonzaaijer

  • Docent-onderzoeker
  • Lectoraat: Leefstijl en Gezondheid