Gercoline van Beek

Promovendus

Gercoline van Beek is senior onderzoeker binnen de lectoraten Werken in Justitieel Kader en Schulden en Incasso van het Kenniscentrum Sociale Innovatie en hogeschooldocent binnen het Instituut voor Social Work.

Gercoline heeft een achtergrond in de sociale wetenschappen. Haar bacheloropleiding aan de Radboud Universiteit Nijmegen vormde een combinatie van organisatiekundige en gedragsmatige principes. Vervolgens heeft zij een onderzoeksmaster gevolgd aan de Radboud Universiteit Nijmegen/Tilburg University.

De expertise van Gercoline ligt binnen (het snijvlak van) het forensische domein en het domein van schuldhulpverlening. Zij heeft promotieonderzoek gedaan naar de complexiteit van financiële problematiek onder reclasseringscliënten.

Binnen de bachelor Social Work is Gercoline coördinator van het forensisch accent, waaronder de minor Werken in Gedwongen Kader, en het afstuderen. Ook is zij lid van de curriculumcommissie en verzorgt zij met name stage- en afstudeerbegeleiding en onderwijs op het gebied van onderzoek en forensisch werk.

Verder is ze verantwoordelijk voor enkele onderdelen in de minoren Criminal Justice Work en Leefstijfcoaching en is ze docent/afstudeerbegeleider binnen de master Forensisch Sociale Professional en lid van het Expertiseteam Onderzoek van het Teaching and Learning Network.

Expertises

  • Forensisch domein
  • Schuldhulpverlening
  • Sociaal werk

"Mensen in kwetsbare posities weer perspectief bieden door bij te dragen aan verbetering van (toegang tot) hulp is wat mij drijft in mijn werk."

Publicaties

Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Gercoline van Beek

  • Promovendus
  • Lectoraten: Schulden en Incasso, Werken in Justitieel Kader