Angela de Jong

Angela de Jong

Onderzoeker

Dr. Angela de Jong is als onderzoeker en hogeschooldocent verbonden aan het lectoraat Werken in Onderwijs. Zij is gespecialiseerd in (praktijk)vraagstukken rondom (gespreid) leiderschap, de school als (lerende) organisatie, professionalisering van leraren en schoolleiders en sociale netwerken.

Angela voerde haar promotieonderzoek uit op het leiden van samenwerkend innoveren in scholen (po, vo en mbo). Hiervoor onderzocht zij scholen werkend met Stichting leerKRACHT. Zij voerde ook het evaluatieonderzoek uit naar de effecten van Stichting leerKRACHT, met een subsidie van NRO.

Hiervoor werkte zij als onderzoeker en projectleider bij Oberon Onderzoek en Advies, als docent en cursuscoördinator aan Universiteit Utrecht en als kennismakelaar bij de Kennisrotonde van NRO. Zij behaalde haar bachelor en research master Educational Sciences aan Universiteit Utrecht.

Angela is nieuwsgierig naar de school als organisatie en verdiept zich daarom graag, met de praktijk, in belangrijke condities als leiderschap, cultuur en structuur. Werkplezier is daarbij een belangrijke uitkomst, die centraal staat in het lectoraat Werken in Onderwijs.

Expertises

  • (Gespreid) Leiderschap
  • Schoolorganisatie
  • Samenwerken, netwerken

Publicaties


Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Angela de Jong

Angela de Jong

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Werken in Onderwijs