Anand Sheombar is de afgelopen 25 jaar als consultant betrokken bij ontwikkelingen op het gebied van ICT en hoger onderwijs, gezondheidszorg en onderzoek. Nu is hij als onderzoeker/docent werkzaam bij de Hogeschool Utrecht. Anand is verkozen als onderzoeker van het jaar 2021.

Binnen het lectoraat is hij als onderzoeker betrokken bij diverse onderzoeksprojecten van de onderzoekslijnen IT-driven business & process innovation, en e-leadership & digital skills.

Anand is in 2020 gepromoveerd aan de Manchester Metropolitan University op het specialistische gebied van 'ICT for development' (ICT4D). Zijn promotieonderzoek richt zich op het onderwerp van social media for development, oftewel de inzet van social media door ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties in hun werkzaamheden voor sociaal-economische ontwikkeling. Hij heeft een brede interesse naar de impact en gevolgen van ICT op de mens en de maatschappij en hoe publieke organisaties ICT inzetten.

Als docent begeleidt hij afstudeerders van en verzorgt hij onderzoeksmethoden lessen bij drie masteropleidingen (Informatics, Project Management, en Data Driven Business). Tevens verzorgt hij een module voor honours studenten op het gebied van Digital Innovation and Internationalisation. Bij het bachelor onderwijs is hij coördinator van de minor Business Information Management en verzorgt hij een module over duurzaamheid en sociaal ondernemen. Verder ontwikkelt Anand zich academisch via zijn postdoc onderzoeksproject: Digitale transformatie in ontwikkelingssamenwerking.

Expertises

  • ICT for development
  • Social media
  • Strategic business & IT Allignment

Publicaties

Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Anand Sheombar | onderzoeker | Procesinnovatie en Informatiesystemen

Anand Sheombar

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Procesinnovatie & informatiesystemen