Toelating

Je kunt de deeltijdopleiding Verpleegkunde volgen met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4), of als je slaagt voor het toelatingsonderzoek.

Instroomeisen

Heb je mbo-niveau 4 afgerond? Dan kun je de deeltijdopleiding hbo-Verpleegkunde volgen. Bekijk ook de pagina ‘van mbo naar hbo’. Heb je een mbo-diploma Verpleegkunde? Dan kun je in 2,5 jaar je hbo-diploma halen.

Met een havo- of vwo-diploma kun je starten met de deeltijdopleiding HBO-V. Het maakt daarbij niet uit welk profiel je hebt.

Ben je 21 jaar of ouder? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je niet voldoet aan de toelatingseisen hierboven. Wel moet je dan eerst het toelatingsonderzoek 21+ halen. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding via Studielink, kun je je voor dit onderzoek opgeven.

Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding, heb je een persoonlijk gesprek met een studieloopbaanbegeleider. Je bespreekt dan je wensen, motivatie, ervaringen en ambities. Samen bepaal je je persoonlijke studieroute. Je krijgt daardoor een goed beeld van de mogelijkheden die de deeltijdopleiding Verpleegkunde jou biedt.

Vragen over de opleiding?