Toelating

Je kunt de deeltijdopleiding Verpleegkunde volgen met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4), of als je slaagt voor het toelatingsonderzoek.

Instroomeisen Verpleegkunde

Heb je een mbo-niveau 4 diploma behaald (anders dan van de opleiding verpleegkunde)? Dan kun je de deeltijdopleiding hbo-verpleegkunde volgen in het reguliere traject van 4 jaar.

Heb je een mbo-niveau 4 diploma Verpleegkunde? Dan kun je in 2,5 jaar je hbo-diploma halen. Schrijf je op studielink dan ook in voor de propedeusefase. Tijdens het intakegesprek wordt je verkorte route besproken

Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

Met een havo- of vwo-diploma kun je starten met de deeltijdopleiding HBO-V. Het maakt daarbij niet uit welk profiel je hebt.

Hbo- of wo-afgestudeerden zijn toelaatbaar tot de versnelde duale hbo-opleiding Verpleegkunde.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding, word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met een studieloopbaanbegeleider. Je bespreekt dan je wensen, motivatie, ervaringen en ambities met de opleiding. Samen bepaal je je persoonlijke studieroute. Je krijgt daardoor een goed beeld van de mogelijkheden die de deeltijdopleiding Verpleegkunde jou biedt.

Vragen over de opleiding?