Value Driven Project Management

Iedere projectmanager weet: een project moet op elk moment zakelijk interessant zijn. Je creëert waarde door een continue meting met je business case. Dit gaat niet alleen over financiële aspecten, maar ook over bijvoorbeeld de strategische doelen van de organisatie en een analyse van noodzakelijke veranderingen.

Value Driven Project Management: voorbeeld van een lessituatie.	Hoofdfoto

Value driven project management is het hele proces rondom de rechtvaardiging van je project. Hierbij kijk je ook naar de onzekere aspecten van je project. Wat kan er misgaan? Hoe kun je nóg betere resultaten boeken? In deze mastermodule leer je om te gaan met onzekere resultaten. En de impact van risico’s? Die beperk je zo tot een minimum.

Handig om te weten

Startmoment 19 april 2024
Lesdata Vrijdag en zaterdag: 19, 20 april, 17, 18 mei, 7 en 8 juni 2024
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten

€ 3750 (vrij van btw)

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.
Deelnemers 8 - 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering (140 uur)

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Onze docenten en studenten zitten klaar om je persoonlijk advies te geven

Vraag persoonlijk advies

Plan nu direct een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek in. Tijdens dit gesprek gaan we in op jouw persoonlijke situatie & vragen. Onze manager Angelique van der Winden helpt je graag.

Plan persoonlijk adviesgesprek

Opleidingsinhoud

Het doel van de mastermodule Value driven project management is om jou als projectmanager of -leider inzicht te geven in de principes, processen en producten van projectmanagement. Dit kun je vervolgens direct toepassen in de praktijk. Daarbij kijk je ook kritisch naar je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten. Hierin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Concepten, processen en technieken van business case en waardemanagement
 • Ontwikkelen en managen van een business case
 • Duurzaamheid: hoe past het in uw business case?
 • Budgetteren en het financiële aspect van projecten
 • Basisbeginselen van risico- en kansmanagement
 • Het proces van risicomanagement
 • Relaties binnen de organisatiecontext
 • Beleid en strategieën van risicomanagement

Bij de mastermodule Value driven project management koppel je de theorie direct aan je dagelijkse praktijk als projectmanager. Hiervoor kun je je eigen casuïstiek inbrengen.

Elke drie weken heb je een bijeenkomst op vrijdag en zaterdag. Verder leer je ook via persoonlijke coaching én collegiaal leren. Er is een digitale leer- en samenwerkingsomgeving waar je literatuur, presentaties en informatie deelt met je medestudenten.

Toelating

Je kunt de mastermodule Value driven project management volgen als je een bachelordiploma en minimaal twee jaar relevante werkervaring hebt. Ook werk je momenteel in een projectgestuurde werkomgeving. Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure.

Docenten

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in de praktijk en de academische wereld. Het zijn gerenommeerde professionals, ieder met zijn eigen specialisaties. Regelmatig verschijnen artikelen en boeken van hun hand.

Douwe Brolsma, hogeschooldocent mastermodule Personal Profiling: Best Practices in Project Management, Hogeschool Utrecht.

Douwe Brolsma

Hogeschooldocent mastermodule Best Practices in Project Management

Douwe werkte bij grote Nederlandse organisaties en in organisatieveranderingstrajecten bij universiteiten in Thailand, Bolivia, Mozambique en Zuid- Afrika. Deze ervaringen gebruikt hij om zijn trainingen, begeleidingstrajecten en adviezen te verlevendigen.

Douwe is geaccrediteerd in vrijwel alle Best Practices-methodieken en gespecialiseerd in risicomanagement: hij is als eerste docent in Nederland geaccrediteerd voor de methodiek Management of Risk. Douwe doceert verschillende modules en is thesisbegeleider.
Robbert van Alen, hogeschooldocent mastermodule Value driven project management, Hogeschool Utrecht

Robbert van Alen

Expertisemanager Projectmanagement

Robbert combineert zijn functie als expertisemanager Projectmanagement bij Sogeti Nederland met projectgerelateerde opdrachten. Hij is gespecialiseerd in Business Case-management en gecertificeerd in OPM3 en IPMA Delta. Daarnaast is hij een ervaren assessor van de project-, programma- en portfoliomanagementcompetenties van een organisatie.

Robbert leverde een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van ISO 21500, is medeoprichter van de IPMA interessegroep ISO voor Projecten, en medeauteur van boeken over deze standaard.

Na deze opleiding

Wat je tijdens de bijeenkomsten van de module Value driven project management leert, kun je in je werk als projectmanager direct in praktijk brengen. Door onze praktijkgerichte en persoonlijke aanpak maken veel deelnemers al tijdens hun studie een ontwikkeling door in hun carrière. Na de module krijg je een officieel HU-certificaat.

Na de mastermodule Value driven project management:

 • Maak je eenvoudig een business case voor je project
 • Overtuig je het management je project te starten
 • Begrijp je de basisbeginselen van risico- en waardemanagement
 • Pas je in je dagelijkse werk risico- en waardemanagementtechnieken toe
 • Analyseer je de toepassing van risico- en waardemanagement in je organisatie
 • Adviseer je over de verbetering van risico- en waardemanagement in je organisatie

De mastermodule Value driven project management maakt onderdeel uit van de master Project, Programme & Portfolio Management. Daarom kun je na het afronden van deze module ook verder studeren voor je mastertitel.

Overige informatie

De mastermodule Value driven project management kost € 3750, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

Omdat dit een praktijkgerichte mastermodule is, stellen we twee jaar relevante werkervaring als toelatingseis. Daarnaast werk je nu in een relevante functie. Dat zorgt er namelijk voor dat je waardevolle kennis uit de praktijk in kan brengen tijdens de bijeenkomsten.

Deze module maakt deel uit van een volledige masteropleiding. Bachelor- en mastermodules kun je los volgen of zelf stapelen tot een degree-opleiding. In het laatste geval tellen de studiepunten van deze module mee voor het behalen van een officieel diploma.

Waarom Value Driven Project Management bij de HU?

 • Leer van de experts

  Een opleiding aan de HU betekent docenten met kwaliteit en een sterke aansluiting met de praktijk.

 • Vergroot je netwerk

  Je hebt veel contact met vakgenoten en docenten. Hierdoor bouw je aan een sterk netwerk.

 • Volg praktijkgericht onderwijs

  Jouw ervaringen zijn input voor de lessen die je volgt. En wat je leert, pas je meteen toe in je werk.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Certificering mastermodule Value driven project management

De mastermodule Value driven project management is onderdeel van de door het NVAO geaccrediteerde masteropleiding Project Management. Daarnaast is deze opleiding gecertificeerd door:

Direct contact

Foto van Angelique van der Winden

Angelique van der Winden

Interieur gebouw Hogeschool Utrecht Padualaan 99

Interesse in de opleiding Value driven project management?

Volg deze opleiding