Strategy Driven Project Management

Als projectmanager is het belangrijk dat je de organisatie waarvoor je werkt begrijpt. Een project staat immers niet op zichzelf, maar is onderdeel van een groter geheel. Je wilt natuurlijk je projectdoelen behalen, maar zonder hiermee de organisatiedoelen te saboteren.

Studenten denken een project uit op een groot vel papier

De mastermodule Strategy Driven Project Management biedt je alle benodigde kennis over organisatiestrategie en –management. Hiermee kun je projecten nog beter binnen de context van de organisatie managen en heb je oog voor de omgeving er omheen. Je weet als geen ander hoe je belangrijke stakeholders tevreden houdt. En je verzekert je ervan dat je strategische doelen behaalt.

Handig om te weten

Start Eerste helft september
Lesdata Elke drie weken bijeenkomsten op vrijdag van 9.00 - 18.00 uur en zaterdag van 9.00 - 17.30 uur
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten € 3750 (vrij van btw)
Deelnemers 8 - 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering (140 uur)
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Online open avonden

Behoefte aan persoonlijk studieadvies? Ook in deze tijd staan we (online) voor je klaar! Kijk hier voor meer informatie. 

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Opleidingsinhoud

De mastermodule Strategy Driven Project Management is alles behalve standaard. Je leert om anders te kijken, anders te denken én anders te doen. Dat komt goed van pas als je aan de slag gaat met complexe bedrijfskundige en veranderkundige problemen, uitdagingen én complicaties.

Tijdens deze mastermodule krijg je dieper inzicht in de principes, processen en producten van projectmanagement. Je maakt de koppeling met de praktijk en kijkt hierbij kritisch naar je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Strategisch inzicht en kennis in de zakelijke context.
 • Succesfactoren zoals leiderschap, people management en de rol van technologie.
 • Karaktereigenschappen van programma- en portfoliomanagement.

Bij de mastermodule Strategy Driven Project Management koppel je de theorie direct aan je dagelijkse praktijk als projectmanager. Hiervoor kun je je eigen casuïstiek inbrengen.

Elke drie weken heb je een bijeenkomst op vrijdag en zaterdag. Verder leer je ook via persoonlijke coaching én collegiaal leren. Er is een digitale leer- en samenwerkingsomgeving waar je literatuur, presentaties en informatie deelt met je medestudenten.

Je leert:

 • Theorieën en concepten kennen.
 • Processen binnen organisaties te doorgronden.
 • Je leidinggevende én coördinerende ervaring te ontwikkelen.

Toelating

Je kunt de mastermodule Stategy Driven Project Management volgen als je een bachelordiploma en minimaal twee jaar relevante werkervaring hebt. Ook werk je momenteel in een projectgestuurde werkomgeving. Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure.


Docenten

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in de praktijk en de academische wereld. Het zijn gerenommeerde professionals, ieder met zijn eigen specialisaties. Regelmatig verschijnen artikelen en boeken van hun hand.

Herman Grootelaar, hogeschooldocent mastermodule Strategy Driven Project Management, Hogeschool Utrecht.

Herman Grootelaar

Herman Grootelaar werkt met veel plezier en gedrevenheid aan vraagstukken over strategie, bestuur en organisatie in het publieke domein. Ondernemen, bouwen en verbinden zijn belangrijke drijfveren voor hem. Afhankelijk van de situatie vervult hij verschillende (combinaties van) rollen: inhoudelijk bestuurs- en organisatieadviseur, procesbegeleider, programmamanager, en trainer/coach. Zijn specialisaties liggen op het vlak van strategie en governance en organisatiediagnose en -ontwikkeling.

Nicoline Mulder, hogeschooldocent mastermodule Strategy Driven Project Management, Hogeschool Utrecht.

Nicoline Mulder

Nicoline Mulder is consultant en onderzoeker op het gebied van projectmanagement. Ze is gepromoveerd op een projectaanpak vanuit het chaosdenken: Value-Based Project Management . Als enthousiaste vakvrouw kan Nicoline goed schakelen tussen de techniek en de mens in het project. Ze is auteur van het populaire managementboekje 'De Kleine Prinses'.


Na deze opleiding

Wat je leert tijdens de mastermodule Strategy Driven Project Management kun je direct in de praktijk toepassen. Elke dag. Naast kennis en vaardigheden werk je ook aan je professionele ontwikkeling. Door deze praktijkgerichte én persoonlijke aanpak maken veel deelnemers al tijdens hun studie een ontwikkeling door in hun carrière. Na de module krijg je een officieel HU-certificaat.

De mastermodule Strategy Driven Project Management maakt onderdeel uit van de master Project Management. Daarom kun je na het afronden van deze module ook verder studeren voor je mastertitel.


Overige informatie

De mastermodule Strategy Driven Project Management kost € 3750, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

Omdat dit een praktijkgerichte mastermodule is, stellen we twee jaar relevante werkervaring als toelatingseis. Daarnaast werk je nu in een relevante functie. Dat zorgt er namelijk voor dat je waardevolle kennis uit de praktijk in kan brengen tijdens de bijeenkomsten.

Deze module maakt deel uit van een volledige masteropleiding. Bachelor- en mastermodules kun je los volgen of zelf stapelen tot een degree-opleiding. In het laatste geval tellen de studiepunten van deze module mee voor het behalen van een officieel diploma.

Waarom Strategy driven project management bij de HU?

 • Werk aan je professionele ontwikkeling

  Stilstand is achteruitgang. Om op hoog niveau te kunnen opereren is het goed om je regelmatig bij te scholen.

 • Leer van de experts

  Een opleiding aan de HU betekent docenten met kwaliteit en een sterke aansluiting met de praktijk.

 • Volg praktijkgericht onderwijs

  Jouw ervaringen zijn input voor de lessen die je volgt. En wat je leert, pas je meteen toe in je werk.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Direct contact

Thuy-Vy Nguyen

Certificering mastermodule Strategy driven project management

De mastermodule Strategy Driven Project Management is onderdeel van de door het NVAO geaccrediteerde masteropleiding Project Management.

Werkruimte voor studenten Hogeschool Utrecht

Interesse in de opleiding Strategy driven project management?