Project Management in Theory & Practice

De Griekse filosoof Heraclitus wist het al: panta rhei, alles stroomt. De wereld is continu in verandering. En of het nu gaat om technologische vernieuwing, nieuwe regelgeving of een globaliserende economie: ook organisaties krijgen voortdurend te maken met nieuwe ontwikkelingen.

Cursus Project Management in Theory & Practice: docent overlegt met student

Het is daarom de kunst om te focussen op de juiste veranderingen, en deze vervolgens zo effectief en efficiënt mogelijk te managen. Als je dat kunt, ben je als projectmanager voor je organisatie dé succesfactor. In de mastermodule Project Management in Theory & Practice krijg je hiervoor theoretische kennis en tools aangereikt om van elk project een succes te maken.

Handig om te weten

Start 11 september 2020
Lesdata 11, 12 september, 2, 3, 30 en 31 oktober 2020
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten € 3750 (vrij van btw)
Deelnemers 8 - 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering (140 uur)
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Opleidingsinhoud

De mastermodule Project Management in Theory & Practice is alles behalve standaard. Je leert om anders te kijken, anders te denken én anders te doen. Dat komt goed van pas als je aan de slag gaat met complexe bedrijfskundige en veranderkundige problemen, uitdagingen én complicaties.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten waarin we de volgende onderwerpen behandelen:

 • Verschillen tussen projecten, programma’s en portfolio’s
 • Beginselen van projectmanagement
 • Concepten van projectmanagement
 • Kennisgebieden van projectmanagement
 • Het proces van projectmanagement
 • Leren werken volgens de standaarden van de International Project Management Association (IPMA D)
 • Project- versus procesmanagement
 • Afstemming van uw omgeving

Bij de mastermodule Project Management in Theory & Practice koppel je de theorie direct aan je dagelijkse praktijk als projectmanager. Hiervoor kun je je eigen casuïstiek inbrengen.

Elke drie weken heb je een bijeenkomst op vrijdag en zaterdag. Verder leer je ook via persoonlijke coaching én collegiaal leren. Er is een digitale leer- en samenwerkingsomgeving waar je literatuur, presentaties en informatie deelt met je medestudenten.

Je leert:

 • Theorieën en concepten kennen.
 • Processen binnen organisaties te doorgronden.
 • Je leidinggevende en coördinerende vaardigheden te ontwikkelen.

Toelating

Je kunt de mastermodule Project Management in Theory & Practice volgen als je een bachelordiploma en minimaal twee jaar relevante werkervaring hebt. Ook werk je momenteel in een projectgestuurde werkomgeving. Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure.


Docenten

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in de praktijk en de academische wereld. Het zijn gerenommeerde professionals, ieder met zijn eigen specialisaties. Regelmatig verschijnen artikelen en boeken van hun hand.

Gilbert Silvius, hogeschooldocent mastermodule Advanced topics in project management, Hogeschool Utrecht

Gilbert Silvius

Lector Project- & Program Management

Gilbert is lector Project- & Program Management en principal consultant bij Van Aetsveld. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in organisaties adviseren over commerciële slagkracht en bedrijfsprocessen. Als geen ander verbindt Gilbert praktijk en theorie in onderzoek en onderwijs. Zo is hij ook initiatiefnemer van de Master of Project Management. Zijn baanbrekende onderzoeken over Sustainability in projectmanagement zijn befaamd.

 

Bert Hedeman, hogeschooldocent mastermodule Project management in theory & practice, Hogeschool Utrecht.

Bert Hedeman

Docent

Als partner bij Hedeman Consulting is Bert betrokken bij de invoering van project-, programma- én portfoliomanagement in (internationale) organisaties. Daarnaast is hij assessor, coach en trainer in de methodieken PRINCE2, MSP, P3O, M_o_R, MoP en IPMA. Sinds 1996 werkt Bert mee aan de certificering van projectmanagers voor de IPMA.

Bert schreef verschillende boeken over het vakgebied project- en programmamanagement.


Na deze opleiding

Wat je tijdens de bijeenkomsten van de module Project Management in Theory & Practice leert, kun je in je werk als projectmanager direct in praktijk brengen. Door onze praktijkgerichte en persoonlijke aanpak maken veel deelnemers al tijdens hun studie een ontwikkeling door in hun carrière. Na de module krijg je een officieel HU-certificaat.

De mastermodule Project Management in Theory & Practice maakt onderdeel uit van de master Project management. Daarom kun je na het afronden van deze module ook verder studeren voor je mastertitel.


Overige informatie

De mastermodule Project Management in Theory & Practice kost € 3750, vrij van btw. Dit is inclusief de lesmaterialen, maar exclusief € 250 examengeld voor IPMA D (facultatief).

Omdat dit een praktijkgerichte mastermodule is, stellen we twee jaar relevante werkervaring als toelatingseis. Daarnaast werk je nu in een relevante functie. Dat zorgt er namelijk voor dat je waardevolle kennis uit de praktijk in kan brengen tijdens de bijeenkomsten.

Deze module maakt deel uit van een volledige masteropleiding. Bachelor- en mastermodules kun je los volgen of zelf stapelen tot een degree-opleiding. In het laatste geval tellen de studiepunten van deze module mee voor het behalen van een officieel diploma.

Waarom Leadership in Project Management bij de HU?

 • Docenten uit de praktijk

  De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.

 • Volg interactieve colleges

  Je studeert samen met andere professionals. Tijdens de colleges is er veel ruimte voor eigen inbreng.

 • Combineer studie, werk en privé

  Door de innovatieve blended learning-omgeving kun je je studie goed inpassen in je drukke leven.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Direct contact

Thuy-Vy Nguyen

Certificering mastermodule Project management in theory & practice

De mastermodule Project Management in Theory & Practice is onderdeel van de door het NVAO geaccrediteerde Masteropleiding Project Management.

Werkruimte voor studenten Hogeschool Utrecht

Interesse in de opleiding Project management in theory & practice?