Toelating

Ben jij enthousiast over de duale opleiding Medische Hulpverlening? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen Medische Hulpverlening duaal

Heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau 4 én ben je werkzaam als zorgmedewerker binnen een zorginstelling? Dan ben je in principe toelaatbaar voor de duale bachelor Medische Hulpverlening. Een aanvullende voorwaarde is dat je een arbeidsovereenkomst hebt voor tenminste 24 uur per week, waarbij directe patiëntenzorg een vereiste is. De werkgever selecteert kandidaten voor deze opleiding. Zonder geschikte werkgever kun je niet aangemeld worden voor de duale opleiding.

Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

Heb je een HAVO- of VWO-diploma én ben je werkzaam als zorgmedewerker binnen een zorginstelling? Dan ben je in principe toelaatbaar voor de duale bachelor Medische Hulpverlening. Een aanvullende voorwaarde is dat je een arbeidsovereenkomst hebt voor tenminste 24 uur per week, waarbij directe patiëntenzorg een vereiste is. De werkgever selecteert kandidaten voor deze opleiding. Zonder geschikte werkgever kun je niet aangemeld worden voor de duale opleiding.

De opleiding is bedoeld voor ambulancechauffeurs of zorgbegeleiders bij een ambulancedienst of zorgmedewerkers in een zorginstelling Een belangrijke toelatingseis is daarom dat je een arbeidsovereenkomst hebt met een werkgever in de (directe patiënten-) zorg voor tenminste 24 uur per week. Voorwaarde is dat het beroepsopleidend praktijkleren als medische hulpverlener i.o. in het laatste anderhalf jaar van de opleiding bij de eigen werkgever in een acute of intensief klinische werksetting kan worden gelopen.
De werkgever selecteert zelf de kandidaten voor deze opleiding.

Om de duale hbo-opleiding Medische Hulpverlening te kunnen volgen heb je een leerwerkovereenkomst nodig. Dit is een driepartijen overeenkomst die gesloten wordt tussen jou als student, je werkgever en Hogeschool Utrecht.

Voor je aan de opleiding begint ben je verplicht om deel te nemen aan de studiekeuzecheck: de matchingsdag. Op deze dag volg je lesbijeenkomsten op het niveau van het eerste studiejaar. Daarnaast heb je gesprekken met docenten en studenten van de opleiding. Op basis van deze dag geeft de opleiding een niet-bindend advies over je geschiktheid voor het volgen van de opleiding.
Dit advies wordt aan jou persoonlijk gegeven.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Medische Hulpverlening, Foodcourt Padualaan 101

Interesse in de bachelor Medische Hulpverlening Duaal?