Toelating

Ben jij enthousiast over de duale opleiding Medische Hulpverlening? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen Medische Hulpverlening duaal

Heb je een afgeronde mbo-opleiding op niveau 4? Daarmee ben je toelaatbaar voor de duale bachelor Medische Hulpverlening, mits je al werkzaam bent als ambulancechauffeur of zorgbegeleider bij een ambulancedienst of als medewerker in een zorginstelling. Je hebt een arbeidsovereenkomst voor tenminste 24 uur per week, waarbij directe patiëntenzorg een voorwaarde is. De werkgever selecteert kandidaten voor deze opleiding.

Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

 

Met een havo- of vwo-diploma ben je toelaatbaar voor de duale hbo-opleiding Medische Hulpverlening, mits je al werkzaam bent als ambulancechauffeur of zorgbegeleider bij een ambulancedienst of als medewerker in een zorginstelling. Je hebt een arbeidsovereenkomst voor tenminste 24 uur per week, waarbij directe patiëntenzorg een voorwaarde is. De werkgever selecteert kandidaten voor deze opleiding.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

De opleiding is bedoeld voor ambulancechauffeurs en zorgbegeleiders in de ambulance. Een belangrijke toelatingseis is daarom dat je een arbeidsovereenkomst hebt met een ambulancedienst voor tenminste 24 uur per week, waarbij directe patiëntenzorg een voorwaarde is. De werkgever selecteert zelf de kandidaten voor deze opleiding.

Om de duale hbo-opleiding Medische Hulpverlening te kunnen volgen heb je een leerwerkovereenkomst nodig. Dit is een driepartijen overeenkomst die gesloten wordt tussen jou als student, je werkgever en Hogeschool Utrecht.

Voor de opleiding begint, heb je een matchingsdag. Op deze dag volg je colleges op het niveau van het eerste studiejaar. Ook maak je een aantal toetsen. Op basis hiervan geeft de opleiding een niet-bindend advies over je geschiktheid voor het volgen van de opleiding. Dit advies wordt alleen aan jou gegeven, en kan door de werkgever bij jou worden opgevraagd.

Interesse in de bachelor Medische Hulpverlening Duaal?

Heb je nog vragen?