Toelating

Je kunt de deeltijdopleiding hbo leraar biologie tweedegraads volgen met havo- of vwo-diploma. Of je krijgt een toelatingsonderzoek.

Instroomeisen Leraar Biologie tweedegraads

Heb je mbo-niveau 4 afgerond? Dan kun je de deeltijdopleiding hbo leraar biologie tweedegraads volgen. Bekijk ook de pagina van mbo naar hbo.

Heb je je havo- of vwo-diploma? Dan mag je beginnen met de deeltijdopleiding hbo leraar biologie tweedegraads, mits je biologie in je vakkenpakket had. Heb je geen biologie in je vakkenpakket gehad? Vraag dan een deficiëntie toets aan, waarmee je kunt aantonen dat je biologie op havo 5 eindniveau beheerst. 

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Je kunt een persoonlijk gesprek aanvragen met de studieloopbaanbegeleider. Je bespreekt dan je wensen, motivatie, ambities en ervaringen. Deze worden dan gekoppeld aan de opleiding, zodat je een goed beeld krijgt waar je tijdens de deeltijdopleiding hbo leraar biologie tweedegraads aan gaat werken.

Voor vragen kun je direct contact opnemen met de intakecoördinator van deze opleiding: anna.verdoes@hu.nl.

Leraar Biologie, Padualaan 97

Interesse in de bachelor Leraar Biologie tweedegraads?

Vragen over de opleiding?