Leadership in Project Management

De meeste opleidingen besteden vooral aandacht aan de harde kant van projectmanagement. Van planningen tot voortgangsrapportages, van risicomanagement tot allerlei processen. Maar voor een geslaagd project is de zachte kant minstens zo belangrijk.

Cursus Leadership in Project Management: student in lesomgeving

Hoe ga je als projectleider om met je teamleden? Hoe zorg je ervoor dat zij optimaal presteren? In deze mastermodule Leadership in Project Management leer je je rol als leider te versterken. Erna weet je precies hoe je projectleden effectief aanstuurt en stakeholders van binnen én buiten de organisatie bij je project betrekt. Je doel: het project met succes afronden.

Handig om te weten

Startmoment 9 februari 2024
Lesdata Vrijdag en zaterdag: 9, 10 februari, 1, 2, 22 en 23 maart 2024
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten

€ 3750 (vrij van btw)

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.
Deelnemers 8 - 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering (140 uur)

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Onze docenten en studenten zitten klaar om je persoonlijk advies te geven

Vraag persoonlijk advies

Plan nu direct een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek in. Tijdens dit gesprek gaan we in op jouw persoonlijke situatie & vragen. Onze manager Angelique van der Winden helpt je graag.

Plan persoonlijk adviesgesprek

Opleidingsinhoud

Wil je met een project effectieve én duurzame resultaten behalen? En dat in de complexe en dynamische wereld van nu? Dan zijn leiderschap, teamwork, kennis én vaardigheden onmisbaar. De mastermodule Leadership in Project Management zorgt voor een geslaagd project vanuit menselijk en sociaal perspectief.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten waarin we de volgende onderwerpen behandelen:

 • Leiderschap en teamontwikkeling
 • Stakeholder management
 • Zelfmanagement
 • Emoties, stemmingen en sociale intelligentie
 • Beïnvloeden, macht en politiek
 • Communicatievaardigheden
 • Teamvaardigheden

Elke drie weken heb je een bijeenkomst op vrijdag en zaterdag. Verder leer je ook via persoonlijke coaching én collegiaal leren. Er is een digitale leer- en samenwerkingsomgeving waar je literatuur, presentaties en informatie deelt met je medestudenten.

In deze module gaat het om jouw rol als leider van een projectgroep. Je krijgt niet alleen theorie; er is veel interactie met de rest van de groep, bijvoorbeeld met een rollenspel.

Toelating

Je kunt de mastermodule Leadership in Project Management volgen als je een bachelordiploma en minimaal twee jaar relevante werkervaring hebt. Ook werk je momenteel in een projectgestuurde werkomgeving. Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure.

Docenten

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in de praktijk en de academische wereld. Het zijn gerenommeerde professionals, ieder met zijn eigen specialisaties. Regelmatig verschijnen artikelen en boeken van hun hand.

Paul Breman, hogeschooldocent mastermodule Leadership in project management, Hogeschool Utrecht.

Paul Breman

Docent master Project, Programme & Portfolio Management en hbo mastermodule Adviseur Ketenzorg, Hogeschool Utrecht

Paul Breman is organisatiesocioloog en gepromoveerd als bedrijfskundige. Naast zijn werk bij een aantal adviesbureaus, Ministerie van Buitenlandse Zaken, TNO en de Rabobank was hij verbonden aan het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

Vanaf eind jaren 90 raakte Paul steeds meer betrokken bij het hoger onderwijs, eerst alleen als docent en later ook als lector Organiseren van Innovatie (2008-2012) en in diezelfde periode tevens als voorzitter van de examencommissie masters bij de Faculteit Economie & Management aan Hogeschool Utrecht. Momenteel is Paul Breman verbonden aan de Master Innovatie in Zorg en Welzijn (MIZW) en aan de Master Project, Programme & Portfolio Management (MPM) van de HU als docent en afstudeerbegeleider. Hij focust zich hierbij op leiderschap, projectmanagement, organisatiekunde, (sociale) innovatie, gezondheidskunde en methoden & technieken van onderzoek.

Daarnaast is hij docent en afstudeerbegeleider aan de Master Organisatiecoaching aan de Haagse Hogeschool en aan de MBA van de LOI. Ook is hij lid van de kernredactie van het Tijdschrift M&O en reviewer van de Journal of Small Business Management (JSBM). Hij heeft een aantal publicaties op zijn naam op het gebied van organisatiecultuur, lerende organisatie, sociale innovatie en organisatiekunde en -verandering.
Jasper van den Brink, hogeschooldocent mastermodule Leadership in project management, Hogeschool Utrecht.

Jasper van den Brink

Docent master Project, Programme & Portfolio management

Jasper heeft twee mastertitels op zak: algemeen sociaal wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en MA aan de rechtenfaculteit van de Katholieke Universiteit Leuven. Hij heeft ervaring als wetenschappelijk onderzoeker, projectmanager en programmamanager.

Naast zijn werk als docent is Jasper gecertificeerd communicatie- en gedragstrainer én coach met specialisaties als stressmanagement en effectief werkgedrag.

Na deze opleiding

Wat je leert tijdens de mastermodule Leadership in Project Management kun je meteen in de praktijk toepassen. Door onze praktijkgerichte en persoonlijke aanpak maken veel deelnemers al tijdens hun studie een ontwikkeling door in hun carrière. Na de module krijg je een officieel HU-certificaat.

De mastermodule Leadership in Project Management maakt onderdeel uit van de master Project, Programme & Portfolio Management. Daarom kun je na het afronden van deze module ook verder studeren voor je mastertitel.

Overige informatie

De mastermodule Leadership in Project Management kost € 3750, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

Omdat dit een praktijkgerichte mastermodule is, stellen we twee jaar relevante werkervaring als toelatingseis. Daarnaast werk je nu in een relevante functie. Dat zorgt er namelijk voor dat je waardevolle kennis uit de praktijk in kan brengen tijdens de bijeenkomsten.

Deze module maakt deel uit van een volledige masteropleiding. Bachelor- en mastermodules kun je los volgen of zelf stapelen tot een degree-opleiding. In het laatste geval tellen de studiepunten van deze module mee voor het behalen van een officieel diploma.

Waarom Leadership in Project Management bij de HU?

 • Leer van de experts

  Een opleiding aan de HU betekent bevlogen docenten met kwaliteit en een sterke aansluiting met de praktijk.

 • Kom verder in je carrière

  De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

 • Volg interactieve colleges

  Je studeert samen met andere professionals. Tijdens de colleges is er veel ruimte voor eigen inbreng.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Certificering mastermodule Leadership in project management

De mastermodule Leadership in project management is onderdeel van de door het NVAO geaccrediteerde masteropleiding Project management.

Direct contact

Foto van Angelique van der Winden

Angelique van der Winden

Voorbeeld van een lessituatie

Interesse in de opleiding Leadership in Project Management?

Volg deze opleiding