Leadership in Project Management

De meeste opleidingen besteden vooral aandacht aan de harde kant van projectmanagement. Van planningen tot voortgangsrapportages, van risicomanagement tot allerlei processen. Maar voor een geslaagd project is de zachte kant minstens zo belangrijk.

Cursus Leadership in Project Management: student in lesomgeving

Hoe ga je als projectleider om met je teamleden? Hoe zorg je ervoor dat zij optimaal presteren? In deze mastermodule Leadership in Project Management leer je je rol als leider te versterken. Erna weet je precies hoe je projectleden effectief aanstuurt en stakeholders van binnen én buiten de organisatie bij je project betrekt. Je doel: het project met succes afronden.

Handig om te weten

Start Medio februari
Lesdata Elke drie weken bijeenkomsten op vrijdag van 9.00 - 18.00 uur en zaterdag van 9.00 - 17.30 uur
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten € 3750 (vrij van btw)
Deelnemers 8 - 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering (140 uur)
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Online open avonden

Behoefte aan persoonlijk studieadvies? Ook in deze tijd staan we (online) voor je klaar! Kijk hier voor meer informatie. 

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Opleidingsinhoud

Wil je met een project effectieve én duurzame resultaten behalen? En dat in de complexe en dynamische wereld van nu? Dan zijn leiderschap, teamwork, kennis én vaardigheden onmisbaar. De mastermodule Leadership in Project Management zorgt voor een geslaagd project vanuit menselijk en sociaal perspectief.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten waarin we de volgende onderwerpen behandelen:

 • Leiderschap en teamontwikkeling
 • Stakeholder management
 • Zelfmanagement
 • Emoties, stemmingen en sociale intelligentie
 • Beïnvloeden, macht en politiek
 • Communicatievaardigheden
 • Teamvaardigheden

Elke drie weken heb je een bijeenkomst op vrijdag en zaterdag. Verder leer je ook via persoonlijke coaching én collegiaal leren. Er is een digitale leer- en samenwerkingsomgeving waar je literatuur, presentaties en informatie deelt met je medestudenten.

In deze module gaat het om jouw rol als leider van een projectgroep. Je krijgt niet alleen theorie; er is veel interactie met de rest van de groep, bijvoorbeeld met een rollenspel.

Toelating

Je kunt de mastermodule Leadership in Project Management volgen als je een bachelordiploma en minimaal twee jaar relevante werkervaring hebt. Ook werk je momenteel in een projectgestuurde werkomgeving. Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure.


Docenten

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in de praktijk en de academische wereld. Het zijn gerenommeerde professionals, ieder met zijn eigen specialisaties. Regelmatig verschijnen artikelen en boeken van hun hand.

Paul Breman, hogeschooldocent mastermodule Leadership in project management, Hogeschool Utrecht.

Paul Breman

Docent master Project management en hbo mastermodule Adviseur Ketenzorg, Hogeschool Utrecht

Paul Breman is organisatiesocioloog en gepromoveerd als bedrijfskundige. Naast zijn werk bij adviesbureaus, TNO en de Rabobank was hij verbonden aan het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

De afgelopen jaren raakte Paul steeds meer betrokken bij het hoger onderwijs. Hij focust zich op leiderschap, (sociale) innovatie, methoden & technieken van onderzoek en het begeleiden van theses. Bij MIZW is Paul docent Methoden & Technieken van Onderzoek en begeleider en tweede beoordelaar van de probleemanalyse.

Daarnaast is Paul afstudeerbegeleider aan de Open Universiteit, docent aan het Institute for Social Studies in Paramaribo en second supervisor Doctoral Studies aan Henley Business School of Reading University. Hij publiceert over sociale innovatie, organisatiecultuur en –ontwikkeling en competentiemanagement.

Jasper van den Brink, hogeschooldocent mastermodule Leadership in project management, Hogeschool Utrecht.

Jasper van den Brink

Docent master Project management

Jasper heeft twee mastertitels op zak: algemeen sociaal wetenschapper aan de Universiteit Utrecht en MA aan de rechtenfaculteit van de Katholieke Universiteit Leuven. Hij heeft ervaring als wetenschappelijk onderzoeker, projectmanager en programmamanager.

Naast zijn werk als docent is Jasper gecertificeerd communicatie- en gedragstrainer én coach met specialisaties als stressmanagement en effectief werkgedrag. Hij publiceert o.a. over optimisme en duurzaam projectmanagement .


Na deze opleiding

Wat je leert tijdens de mastermodule Leadership in Project Management kun je meteen in de praktijk toepassen. Door onze praktijkgerichte en persoonlijke aanpak maken veel deelnemers al tijdens hun studie een ontwikkeling door in hun carrière. Na de module krijg je een officieel HU-certificaat.

De mastermodule Leadership in Project Management maakt onderdeel uit van de master Project Management. Daarom kun je na het afronden van deze module ook verder studeren voor je mastertitel.


Overige informatie

De mastermodule Leadership in Project Management kost € 3750, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

Omdat dit een praktijkgerichte mastermodule is, stellen we twee jaar relevante werkervaring als toelatingseis. Daarnaast werk je nu in een relevante functie. Dat zorgt er namelijk voor dat je waardevolle kennis uit de praktijk in kan brengen tijdens de bijeenkomsten.

Deze module maakt deel uit van een volledige masteropleiding. Bachelor- en mastermodules kun je los volgen of zelf stapelen tot een degree-opleiding. In het laatste geval tellen de studiepunten van deze module mee voor het behalen van een officieel diploma.

Waarom Leadership in Project Management bij de HU?

 • Leer van de experts

  Een opleiding aan de HU betekent bevlogen docenten met kwaliteit en een sterke aansluiting met de praktijk.

 • Kom verder in je carrière

  De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

 • Volg interactieve colleges

  Je studeert samen met andere professionals. Tijdens de colleges is er veel ruimte voor eigen inbreng.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Direct contact

Thuy-Vy Nguyen

Certificering mastermodule Leadership in project management

De mastermodule Leadership in project management is onderdeel van de door het NVAO geaccrediteerde masteropleiding Project management.

Voorbeeld van een lessituatie

Interesse in de opleiding Leadership in Project Management?