De opleiding

Tijdens de master Innovatie in Zorg en Welzijn: Veranderkunde in dierproef(vrije) innovaties leer je alles om de transitie naar proefdiervrij in gang te kunnen zetten. Veranderkunde in dierproef(vrije) innovaties is een specialisatie binnen de Master Innovatie in Zorg en Welzijn.

Lees hoe de HU samen met partners werkt aan een AI-tool die onnodig dierenleed voorkomt en beter voorspelt of medicijnen schadelijke bijwerkingen hebben. Bekijk de story.

Tijdens deze master ontwikkel je de academische, strategische en persoonlijke competenties die je nodig hebt om een verbetering, innovatie of transformatie op het gebied van dierproef(vrije) innovaties te realiseren. Zo leer je om de nieuwste wetenschappelijke inzichten te vertalen naar de laboratoriumwerkvloer, en hoe je bekendheid en draagvlak creëert voor nieuwe dierproef(vrije) onderzoeksmethoden, hoe je verschillende stakeholders bij elkaar brengt en hoe je een verandering op gang helpt en begeleidt.

Inhoud van de Master Innovatie in Zorg en Welzijn: Veranderkunde dierproef(vrije) innovaties

In het eerste jaar ligt het zwaartepunt bij de ontwikkeling van academische competenties en specialistische verdieping. De onderwerpen voor je studie en de opdrachten komen tot stand in overleg met je werk- of opdrachtgever.

Het eerste jaar wordt afgesloten met een certificaat waarop vermeld staat: adviseur dierproef(vrije) innovaties. 

In het eerste jaar wordt het onderwijs afwisselend on- en offline gegeven. Ben je benieuwd naar onze manier van lesgeven, kijk dan op YouTube naar een filmpje waarin studenten en docenten daarover vertellen.

Cursussen jaar 1:

  • Academische vaardigheden
  • Evidence Based Practice
  • Vraagarticualtie
  • Strategie en Beleid
  • Geïntegreerde zorg en verandermanagement
  • Innovatievaardigheden (Kritisch denken/Moreel redeneren/Mindfulness/Adviesvaardigheden
  • Hackathon

In het tweede jaar ligt het accent vooral op de ontwikkeling van een verbetering of innovatie en strategische competenties en je persoonlijke effectiviteit. Je werkt aan je afstudeeropdracht op het gebied van dierproef(vrije) innovaties.

Cursussen jaar 2:

  • Trajectontwerp: probleemanalyse/innovatie ontwerp.
  • Implementatie- en kennismanagement.
  • Logistiek en faciliteiten, Businesscase en Financiën.
  • Reflectieve praktijkvoering en persoonlijke effectiviteit.

De volledige inhoud van de Master Innovatie in Zorg en Welzijn vind je in de studiegids.

De Innovatie in Zorg en Welzijn: Veranderkunde dierproef(vrije) innovaties docenten

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in de praktijk en de academische wereld. Het zijn stuk voor stuk gerenommeerde professionals, ieder met zijn of haar eigen specialisatie. Met hun werk slaan zij een brug tussen de wetenschap en de zorgpraktijk.

Meer weten over deze opleiding?

Het onderwijs bij de master Innovatie in Zorg en Welzijn: Veranderkunde dierproef(vrije) innovatie is interactief en praktijkgericht. Je buigt je in een klein leerteam over werkelijke problemen uit de praktijk. Naast de kennis en ervaring die onze docenten inbrengen, lever je ook samen met je studiegenoten, als professionals in de zorg- en welzijnssector, een bijdrage aan elkaars leerproces.

Tijdens de master Innovatie in Zorg en Welzijn: Veranderkunde dierproef(vrije) innovaties leer je niet alleen in de klas en individueel, maar ook in de praktijk, in leerteams en via een digitale leeromgeving. Deze gevarieerde manier van onderwijs zorgt voor een verdieping van de lesstof en van het contact tussen studenten en docenten.

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)externe link.

In Nederland zijn er twee vormen van collegegeld: het wettelijke collegegeld (lager tarief) en het instellingscollegegeld (hoger tarief). In welke categorie je valt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je tussen de € 100 en € 1.500 kwijt, afhankelijk van wat je koopt of leent.

Master Innovatie in Zorg en Welzijn, Foodcourt Padualaan 101

Interesse in de Master Innovatie in Zorg en Welzijn: Veranderkunde in dierproef(vrije) innovaties?

Vragen over de opleiding?

Neem contact met ons op