Toelating

Enthousiast geworden over de deeltijdopleiding Chemie? Bekijk dan meteen of jij aan deze bachelor kan gaan beginnen.

Instroomeisen Chemie

Met een diploma Middelbaar Laboratoriumonderwijs (niveau 4, chemisch-fysisch analist) ben je direct toelaatbaar tot de opleiding Chemie deeltijd.

Ook met een ander MBO-diploma, een havo- of vwo-diploma of een buitenlands diploma ben je mogelijk toelaatbaar. Kennis van scheikunde en wiskunde op havo-eindexamenniveau is in ieder geval vereist. Heb je een ander diploma dan mlo-4, neem dan contact op met de studieadviseur, Gert Legemaat: gert.legemaat@hu.nl. Hij kan dan met jou nagaan of je toelaatbaar bent.

Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Bij je aanmelding voor de opleiding hoort een intakeprocedure. Tijdens deze procedure komt je vooropleiding en je werkervaring aan de orde en ook je motivatie voor de studie. We gaan eerst na of je toelaatbaar bent en of de studie bij je past, daarna maken we je studieplan.

Met ingang van het studiejaar 2020-2021 is het voor toelating tot de Chemie deeltijd opleiding niet langer noodzakelijk om al werkzaam te zijn op een chemisch laboratorium.

Een stageopdracht en een afstudeeropdracht maken deel uit van de opleiding. Wanneer je niet beschikt over een werkplek op een chemisch laboratorium waar je deze opdrachten kunt uitvoeren zul je hiervoor op zoek moeten naar een stageplek. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een geschikte stageplek.

Vragen over de opleiding?