Change Driven Project Management

Een project is dé drijvende kracht van verandering en innovatie. Om met change drive projects duurzame resultaten te behalen, moet je als projectleider niet alleen de bedrijfscultuur, maar ook het gedrag en de houding van de medewerkers veranderen. Een uitdagende taak.

Student maakt een maquette van LEGO

In de mastermodule Change driven project management krijg je hiervoor alle benodigde kennis, inzichten en vaardigheden aangereikt. Als geen ander weet jij hoe moeilijk het is om gedrag te veranderen. Daarom leer je hoe je belangrijke stakeholders bij je project betrekt en, niet onbelangrijk: hoe je ze betrokken houdt. Als je omgeving ontvankelijk is voor verandering, breng jij het project tot een succesvol eind!

Handig om te weten

Start 20 november 2020
Lesdata 20, 21 november, 11 en 12 december 2020 en
15 en 16 januari 2021
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten € 3750 (vrij van btw)
Deelnemers 8 - 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering (140 uur)
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Opleidingsinhoud

Wat je tijdens de mastermodule Change driven project management leert, kun je direct toepassen in je dagelijkse praktijk als projectleider. Daarnaast kijk je ook kritisch naar je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten. Hierin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Management of change
 • Project governance
 • Stakeholder engagement
 • Verandering diagnosticeren
 • Cultuur en verandering
 • Macht en politiek
 • Autocratische, democratische en sociocratische besluitvorming
 • Duurzaam veranderen

Bij de mastermodule Change driven project management koppel je de theorie direct aan je dagelijkse praktijk als projectmanager. Hiervoor kun je je eigen casuïstiek inbrengen.

Elke drie weken heb je een bijeenkomst op vrijdag en zaterdag. Verder leer je ook via persoonlijke coaching én collegiaal leren. Er is een digitale leer- en samenwerkingsomgeving waar je literatuur, presentaties en informatie deelt met je medestudenten.

Toelating

Je kunt de mastermodule Change driven project management volgen als je een bachelordiploma en minimaal twee jaar relevante werkervaring hebt. Ook werk je momenteel in een projectgestuurde werkomgeving. Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure.


Docenten

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in de praktijk en de academische wereld. Het zijn gerenommeerde professionals, ieder met zijn eigen specialisaties. Regelmatig verschijnen artikelen en boeken van hun hand.

Douwe Brolsma, hogeschooldocent mastermodule Personal Profiling: Best Practices in Project Management, Hogeschool Utrecht.

Douwe Brolsma

Hogeschooldocent mastermodule Best Practices in Project Management

Douwe werkte bij grote Nederlandse organisaties en in organisatieveranderingstrajecten bij universiteiten in Thailand, Bolivia, Mozambique en Zuid- Afrika. Deze ervaringen gebruikt hij om zijn trainingen, begeleidingstrajecten en adviezen te verlevendigen.

Douwe is geaccrediteerd in vrijwel alle Best Practices-methodieken en gespecialiseerd in risicomanagement: hij is als eerste docent in Nederland geaccrediteerd voor de methodiek Management of Risk. Douwe doceert verschillende modules en is thesisbegeleider.

Harry Rorije, docent mastermodule Change driven project management, Hogeschool Utrecht

Harry Rorije

Principal Consultant

Harry Rorijes passie is om personen en organisaties te ondersteunen boven zichzelf uit te stijgen. Dat doet hij het liefst door het begeleiden van veranderprocessen van maatschappelijke thema’s op het terrein van onderwijs, jeugdzorg en veiligheid.

Harry is principal consultant bij Van Aetsveld (specialist in projectmanagement en verandermanagement). In 2010 verscheen zijn boek ‘Ik zie, ik zie..... de ontmaskering van projectmythes’.


Na deze opleiding

Door onze praktijkgerichte en persoonlijke aanpak maken veel deelnemers al tijdens hun studie een ontwikkeling door in hun carrière. Na de module krijg je een officieel HU-certificaat.

Na de mastermodule Change driven project management:

 • Weet je hoe je belangrijke stakeholders bij elk project betrekt
 • Behaal je harde én duurzame resultaten door gedragsverandering
 • Creëer je een omgeving die ontvankelijk is voor verandering

De mastermodule Change driven project management maakt onderdeel uit van de master Project management. Daarom kun je na het afronden van deze module ook verder studeren voor je mastertitel.


Overige informatie

De mastermodule Change driven project management kost € 3750, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

Omdat dit een praktijkgerichte mastermodule is, stellen we twee jaar relevante werkervaring als toelatingseis. Daarnaast werk je nu in een relevante functie. Dat zorgt er namelijk voor dat je waardevolle kennis uit de praktijk in kan brengen tijdens de bijeenkomsten.

Deze module maakt deel uit van een volledige masteropleiding. Bachelor- en mastermodules kun je los volgen of zelf stapelen tot een degree-opleiding. In het laatste geval tellen de studiepunten van deze module mee voor het behalen van een officieel diploma.

Waarom Change driven project management bij de HU?

 • Volg praktijkgericht onderwijs

  Jouw ervaringen zijn input voor de lessen die je volgt. En wat je leert, pas je meteen toe in je werk.

 • Kom verder in je carrière

  De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

 • Leer van de experts

  Een opleiding aan de HU betekent docenten met kwaliteit en een sterke aansluiting met de praktijk.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Direct contact

Thuy-Vy Nguyen

Certificering mastermodule Change driven project management

De mastermodule Change driven project management is onderdeel van de door het NVAO geaccrediteerde masteropleiding Project management.

Interesse in de opleiding Change driven project management?