Change Driven Project Management

Een project is dé drijvende kracht van verandering en innovatie. Om met change driven projects duurzame resultaten te behalen, moet je als projectleider niet alleen de bedrijfscultuur, maar ook het gedrag en de houding van de medewerkers veranderen. Een uitdagende taak.

Student maakt een maquette van LEGO

In de mastermodule Change driven project management krijg je hiervoor alle benodigde kennis, inzichten en vaardigheden aangereikt. Als geen ander weet jij hoe moeilijk het is om gedrag te veranderen. Daarom leer je hoe je belangrijke stakeholders bij je project betrekt en, niet onbelangrijk: hoe je ze betrokken houdt. Als je omgeving ontvankelijk is voor verandering, breng jij het project tot een succesvol eind!

Handig om te weten

Startmoment 24 november 2023
Lesdata Vrijdag en zaterdag: 24, 25 november, 8, 9 december 2023, 12 en 13 januari 2024
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten

€ 3750 (vrij van btw)

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.
Deelnemers 8 - 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering (140 uur)

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Onze docenten en studenten zitten klaar om je persoonlijk advies te geven

Vraag persoonlijk advies

Plan nu direct een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek in. Tijdens dit gesprek gaan we in op jouw persoonlijke situatie & vragen. Onze manager Angelique van der Winden helpt je graag.

Plan persoonlijk adviesgesprek

Opleidingsinhoud

Wat je tijdens de mastermodule Change driven project management leert, kun je direct toepassen in je dagelijkse praktijk als projectleider. Daarnaast kijk je ook kritisch naar je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten. Hierin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Management of change
 • Project governance
 • Stakeholder engagement
 • Verandering diagnosticeren
 • Cultuur en verandering
 • Macht en politiek
 • Autocratische, democratische en sociocratische besluitvorming
 • Duurzaam veranderen

Bij de mastermodule Change driven project management koppel je de theorie direct aan je dagelijkse praktijk als projectmanager. Hiervoor kun je je eigen casuïstiek inbrengen.

Elke drie weken heb je een bijeenkomst op vrijdag en zaterdag. Verder leer je ook via persoonlijke coaching én collegiaal leren. Er is een digitale leer- en samenwerkingsomgeving waar je literatuur, presentaties en informatie deelt met je medestudenten.

Toelating

Je kunt de mastermodule Change driven project management volgen als je een bachelordiploma en minimaal twee jaar relevante werkervaring hebt. Ook werk je momenteel in een projectgestuurde werkomgeving. Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure.

Docenten

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in de praktijk en de academische wereld. Het zijn gerenommeerde professionals, ieder met zijn eigen specialisaties. Regelmatig verschijnen artikelen en boeken van hun hand.

Jasper van den Brink, docent master Project management, Hogeschool UtrechtHarry Rorije, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Harry Rorije

Docent

De passie van Harry Rorije is om personen en organisaties te ondersteunen boven zichzelf uit te stijgen. Dat doet hij door zoveel mogelijk energie in een organisatie te richten op veranderingen die er maatschappelijk toe doen.

Harry heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van project- en verandermanagement en is werkzaam geweest in verschillende sectoren. Sinds 2018 werkt Harry bij Hogeschool Utrecht als onderwijsinnovator. In 2010 verscheen zijn boek ‘Ik zie, ik zie..... de ontmaskering van projectmythes’.
Jasper van den Brink, docent master Project management, Hogeschool Utrecht

Jasper van den Brink

Docent

Jasper heeft twee mastertitels op zak: algemeen sociaal wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en MA aan de rechtenfaculteit van de Katholieke Universiteit Leuven. Hij heeft ervaring als wetenschappelijk onderzoeker, projectmanager en programmamanager.

Naast zijn werk als docent is Jasper gecertificeerd communicatie- en gedragstrainer én coach met specialisaties als stressmanagement en effectief werkgedrag.

Na deze opleiding

Door onze praktijkgerichte en persoonlijke aanpak maken veel deelnemers al tijdens hun studie een ontwikkeling door in hun carrière. Na de module krijg je een officieel HU-certificaat.

Na de mastermodule Change driven project management:

 • Weet je hoe je belangrijke stakeholders bij elk project betrekt
 • Behaal je harde én duurzame resultaten door gedragsverandering
 • Creëer je een omgeving die ontvankelijk is voor verandering

De mastermodule Change driven project management maakt onderdeel uit van de master Project, Programme & Portfolio management. Daarom kun je na het afronden van deze module ook verder studeren voor je mastertitel.

Overige informatie

De mastermodule Change driven project management kost € 3750, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

Omdat dit een praktijkgerichte mastermodule is, stellen we twee jaar relevante werkervaring als toelatingseis. Daarnaast werk je nu in een relevante functie. Dat zorgt er namelijk voor dat je waardevolle kennis uit de praktijk in kan brengen tijdens de bijeenkomsten.

Deze module maakt deel uit van een volledige masteropleiding. Bachelor- en mastermodules kun je los volgen of zelf stapelen tot een degree-opleiding. In het laatste geval tellen de studiepunten van deze module mee voor het behalen van een officieel diploma.

Waarom Change driven project management bij de HU?

 • Volg praktijkgericht onderwijs

  Jouw ervaringen zijn input voor de lessen die je volgt. En wat je leert, pas je meteen toe in je werk.

 • Kom verder in je carrière

  De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

 • Leer van de experts

  Een opleiding aan de HU betekent docenten met kwaliteit en een sterke aansluiting met de praktijk.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Certificering mastermodule Change driven project management

De mastermodule Change driven project management is onderdeel van de door het NVAO geaccrediteerde masteropleiding Project management.

Direct contact

Foto van Angelique van der Winden

Angelique van der Winden

Interieur gebouw Hogeschool Utrecht Padualaan 99

Interesse in de opleiding Change driven project management?

Volg deze opleiding